IS lover krig mot saudiarabiske bakkestyrker

IS er klar til kamp mot enhver saudiarabisk bakkestyrke som måtte bli utplassert i Syria, slår IS fast i en lederartikkel i ekstremistgruppens egen avis al-Naba.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En slik inngripen, hvis den skulle skje, vil ikke være i stand til å bidra med noe særlig til fiender av IS, skriver ekstremistgruppa i artikkelen, med henvisning til Syrias president Bashar al-Assad, hans russiske og iranske allierte og den USA-ledede koalisjonen.

– IS' syn på en slik inngripen vil dermed ikke være noe annerledes enn IS' syn på USAs inngripen i favør av sjiaene og kurderne, eller russernes støtte til Assads alawitt-sekt, heter det videre i artikkelen.

Les også: Belgisk aksjon mot IS-rekruttering - ti pågrepet

– IS kommer til å fortsette å bekjempe de frafalne og polyteistene, uansett hvordan de skulle skifte farge, språk og hjemland, skriver IS.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa tidligere tirsdag at Saudi-Arabia og Tyrkia «drar regionen inn i krig» hvis de to landene sender bakkestyrker til Syria. Assad, med støtte fra Hizbollah, Iran og Russland, kommer til å overvinne både IS, Nusrafronten, USA, Saudi-Arabia og Tyrkia og hindre dem fra «okkupere Syria og Israel for å oppnå sine mål», sa Nasrallah.

Iran advarte tirsdag mot at saudiarabiske bakkestyrker i Syria vil være et brudd på internasjonal lov. Iran har selv flere tusen «militære rådgivere» i Syria.

Les også: – Syrias hær vil rykke inn i IS-bastion

Personvernpolicy