Meny

IS lover krig mot saudiarabiske bakkestyrker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS er klar til kamp mot enhver saudiarabisk bakkestyrke som måtte bli utplassert i Syria, slår IS fast i en lederartikkel i ekstremistgruppens egen avis al-Naba.

– En slik inngripen, hvis den skulle skje, vil ikke være i stand til å bidra med noe særlig til fiender av IS, skriver ekstremistgruppa i artikkelen, med henvisning til Syrias president Bashar al-Assad, hans russiske og iranske allierte og den USA-ledede koalisjonen.

– IS' syn på en slik inngripen vil dermed ikke være noe annerledes enn IS' syn på USAs inngripen i favør av sjiaene og kurderne, eller russernes støtte til Assads alawitt-sekt, heter det videre i artikkelen.

Les også: Belgisk aksjon mot IS-rekruttering - ti pågrepet

– IS kommer til å fortsette å bekjempe de frafalne og polyteistene, uansett hvordan de skulle skifte farge, språk og hjemland, skriver IS.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa tidligere tirsdag at Saudi-Arabia og Tyrkia «drar regionen inn i krig» hvis de to landene sender bakkestyrker til Syria. Assad, med støtte fra Hizbollah, Iran og Russland, kommer til å overvinne både IS, Nusrafronten, USA, Saudi-Arabia og Tyrkia og hindre dem fra «okkupere Syria og Israel for å oppnå sine mål», sa Nasrallah.

Iran advarte tirsdag mot at saudiarabiske bakkestyrker i Syria vil være et brudd på internasjonal lov. Iran har selv flere tusen «militære rådgivere» i Syria.

Les også: – Syrias hær vil rykke inn i IS-bastion

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus