Hissig ordkrig mellom Russland og Tyrkia

Russland opptrer som en terroristorganisasjon i Syria, hevder Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu. Foto: Reuters / NTB scanpix
Russland opptrer som en terroristorganisasjon i Syria, hevder Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russiske myndigheter anklager Tyrkia for å hjelpe IS i Syria, mens Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu hevder at Russland selv opptrer som en terroristorganisasjon i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Moskva er dypt bekymret over Tyrkias aggressive handlinger i forhold til nabolandet, heter det i en kunngjøring fra russisk UD mandag.

Russland viser til at Tyrkia de siste dagene har gjennomført granatangrep mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria, for å hindre at de tar kontroll over nye områder.

Noen av områdene YPG har rykket inn i var tidligere kontrollert av ytterliggående islamister, som al-Qaidas forlengede arm i Syria, Nusrafronten. Ved å angripe YPG kommer Tyrkia derfor dem til unnsetning, mener Russland.

Les også: Russland vil fortsette å bombe Aleppo uavhengig av våpenhvile

Tyrkia avviser kritikken og hevder at Russland, med sin flystøtte til syriske regjeringsstyrker og sine bombetokter mot sivile områder, selv opptrer som terrorister i Syria.

– Dersom Russland fortsetter å opptre som en terroristorganisasjon og tvinger sivile på flukt, vil vi svare på ekstremt besluttsomt vis, sier Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu.

Rapport: – Syria-krigen har kostet 470.000 mennesker livet

Les også:

Tyrkia avviser at de har soldater som kjemper i Syria

Leger Uten Grenser-sykehus bombet i Syria - minst ni døde

Erdogan: – Tyrkias tålmodighet er slutt med situasjonen i Syria

Personvernpolicy