Russland vil fortsette å bombe Aleppo-området

Syrere leter etter overlevende etter luftangrep i den opprørskontrollerte bydelen al-Qaterji i Aleppo søndag. Minst tolv mennesker ble drept, ifølge aktivister.
Syrere leter etter overlevende etter luftangrep i den opprørskontrollerte bydelen al-Qaterji i Aleppo søndag. Minst tolv mennesker ble drept, ifølge aktivister. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters

Russland kommer til å fortsette med luftangrepene i nærheten av Aleppo i Syria, også dersom en våpenhvileavtale blir inngått, opplyser utenriksdepartementet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax mandag.

Russland og USA ble sammen med de øvrige landene i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) sist uke enige om en plan som man håper kan føre til en våpenhvile i det krigsherjede Syria på sikt.

Målet er en stans i kamphandlingene innen fredag, men de terrorstemplede gruppene IS og Jabhat al-Nusra (Nusrafronten) er unntatt fra avtalen.

Les også: Tyrkia nekter for å ha sendt soldater inn i Syria

Det syriske regimet har sammen med sine russiske allierte fortsatt bombingen av opprørskontrollerte områder i provinsene Aleppo og Idlib. Med russiske bombestøtte tar Bashar al-Assad sikte på å gjenvinne full kontroll over den viktige storbyen Aleppo.

Rapport: – Syria-krigen har kostet 470.000 mennesker livet

Les også:

Erdogan: – Tyrkias tålmodighet er slutt med situasjonen i Syria

Forskere tror krigen i Syria vil vare lenge

– Assad har fått svært gode kort

Solberg: – Russland har et ansvar for Syria


Personvernpolicy