Russland vil fortsette å bombe Aleppo-området

Syrere leter etter overlevende etter luftangrep i den opprørskontrollerte bydelen al-Qaterji i Aleppo søndag. Minst tolv mennesker ble drept, ifølge aktivister.
Syrere leter etter overlevende etter luftangrep i den opprørskontrollerte bydelen al-Qaterji i Aleppo søndag. Minst tolv mennesker ble drept, ifølge aktivister. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland kommer til å fortsette med luftangrepene i nærheten av Aleppo i Syria, også dersom en våpenhvileavtale blir inngått, opplyser utenriksdepartementet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax mandag.

Russland og USA ble sammen med de øvrige landene i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) sist uke enige om en plan som man håper kan føre til en våpenhvile i det krigsherjede Syria på sikt.

Målet er en stans i kamphandlingene innen fredag, men de terrorstemplede gruppene IS og Jabhat al-Nusra (Nusrafronten) er unntatt fra avtalen.

Les også: Tyrkia nekter for å ha sendt soldater inn i Syria

Det syriske regimet har sammen med sine russiske allierte fortsatt bombingen av opprørskontrollerte områder i provinsene Aleppo og Idlib. Med russiske bombestøtte tar Bashar al-Assad sikte på å gjenvinne full kontroll over den viktige storbyen Aleppo.

Rapport: – Syria-krigen har kostet 470.000 mennesker livet

Les også:

Erdogan: – Tyrkias tålmodighet er slutt med situasjonen i Syria

Forskere tror krigen i Syria vil vare lenge

– Assad har fått svært gode kort

Solberg: – Russland har et ansvar for Syria