Tyrkiske granatangrep mot kurdisk milits i Syria

Tyrkias militære har utført granatangrep mot stillingene til den kurdiske militsen PYD nær byen Azaz nord i Syria, bekrefter Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artilleribeskytningen var et svar på angrep fra det syriskkurdiske Partiet for en demokratisk kurdisk union (PYD) og deres YPG-milits, ifølge statsministeren, som krever at PYD trekker seg fra området rundt Azaz.

– Vi kommer til å hevne oss på alle handlinger, sier Davutoglu.

De tyrkiske angrepene skjedde få timer etter at Davutoglu hadde uttalt at Tyrkia kommer til å handle dersom landet opplever en trussel fra den andre siden av grensen. PYD står på Tyrkias liste over terrororganisasjoner.

Les også: Minister: – Assad er ikke en del av framtiden

Luftbase og landsby

– YPG må umiddelbart trekke seg ut av Azaz og de nærliggende områdene og ikke gå i nærheten av de igjen, sier den tyrkiske statsministeren.

Angrepene lørdag skjedde etter at kurdiske krigere, støttet av russiske luftangrep, hadde drevet syriske opprørere fra en tidligere militær luftbase nær den tyrkiske grensen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som følger utviklingen i Syria gjennom et kildenettverk i landet, melder lørdag at de tyrkiske angrepene rammet både luftbasen Menagh og en landsby kontrollert av kurdiske styrker utenfor Aleppo-provinsen.

Les også: UD advarer mot opphold i Tyrkias grenseområder

– Forlengelse av PKK

De tyrkiske angrepene kommer samtidig som landets myndigheter spisser kritikken mot USA for å støtte opp om PYD i deres kamp mot ekstremistgruppen IS.

PYD kontrollerer mesteparten av den syriske siden ved grensen til Tyrkia, og Ankara ser på partiet som en forlengelse av den kurdiske PKK-geriljaen.

Det sørøstlige Tyrkia har vært åsted for de verste voldshandlingene på flere tiår siden en våpenhvile mellom PKK og regjeringen kollapset i fjor og hæren innledet en luftkrig mot geriljaen. (©NTB)

Personvernpolicy