– Syrias hær vil rykke inn i IS-bastion

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den syriske hæren har planer om å rykke inn i den IS-kontrollerte provinsen Raqqa etter å ha gjeninntatt stillinger ved provinsens grense, ifølge en militærkilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske regjeringsstyrker har ikke hatt noe tilstedeværelse i Raqqa-provinsen siden august i 2014.

En militærkilde sier lørdag til nyhetsbyrået Reuters at hæren har gjeninntatt flere stillinger mellom Hama og Raqqa de siste to dagene.

– Det antyder retningen av kommende operasjoner mot Raqqa. Raqqa-fronten er generelt åpen og begynner i retning av Tabqa-området, sier kilden.

Les også: Forskere tror krigen i Syria vil vare lenge

Det ligger en flybase i Tabqa som ekstremistgruppen IS tok kontroll over i 2014.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som overvåker krigen, har tidligere meldt at hæren har rykket fram mot Raqqa-provinsens grenser.

Les også: Brende om Syria-avtale: – Viktige første skritt

Saudi-Arabia, som vil fjerne Syrias president Bashar al-Assad fra makten, har sagt at landet er villig til å sende bakkestyrker inn i Syria som en del av et amerikanskledet bakkeangrep mot ekstremistgruppen IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs forsvarsminister Ash Carter uttalte fredag at han forventer at Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene sender styrker for å gjenerobre Raqqa.

Kurdiske militser som er alliert med USA, kjemper også mot IS i Raqqa. Militsene rykket inn i provinsen fra nordøst i fjor med hjelp fra amerikanskledede luftangrep. (©NTB)