Minister: – Assad er ikke en del av framtiden

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir sier i et intervju at det ikke finnes noen framtid for Syria med Bashar al-Assad som president.
Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir sier i et intervju at det ikke finnes noen framtid for Syria med Bashar al-Assad som president.

Bashar al-Assad kommer ikke til å lede Syria i framtiden, og Russlands militære innblanding vil ikke hjelpe ham til å holde på makten, hevder Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir ingen Bashar al-Assad i framtiden, slår Jubeir fast i et intervju med den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.

Den omstridte syriske presidenten har nylig uttalt at han ønsker å få kontroll over hele landet, men det er utenkelig, ifølge den saudiarabiske ministeren.

– Det tar kanskje tre måneder, det kan ta seks måneder eller tre år. Men han vil ikke lenger ha ansvaret for Syria. Punktum, sier Jubeir.

Les også: Assad vil gjenerobre hele Syria

Han mener at det syriske folket fortsatt har et brennende ønske om å velte Assad, til tross for de gjentatte russiske flyangrepene og forfølgelsen innad i landet.

Jubeir er særlig kritisk til Russlands innblanding i den fem år lange borgerkrigen. Men tidligere rop om hjelp fra Assad til egen hær, Iran, Hizbollah og sjiamilitser i Irak og Pakistan har alle vært forgjeves, mener han.

– Nå har han henvendt seg til russerne. Men heller ikke de kommer til å klare å hjelpe ham, sier utenriksministeren.

Russland startet sine luftangrep i Syria til støtte for Assad i slutten av september i fjor. Siden borgerkrigen i landet brøt ut i 2011 er minst 250.000 mennesker blitt drept, mens elleve millioner er gjort hjemløse og hundretusener har flyktet til Europa.

Les også:

– Assad har fått svært gode kort

Obama: – Stabilitet er umulig med Assad