Syrisk opposisjon ber om luftvernraketter

Den syriske opposisjonslederen Salim al-Muslat (t.v.), er sammen med en annen opposisjonsleder Riad Hijab, ber vestlige land sørge for våpenstøtte i form av luftvernraketter. Med slike våpen er det mulig å forsvare syriske sivile mot luftangrep, mener han.
Den syriske opposisjonslederen Salim al-Muslat (t.v.), er sammen med en annen opposisjonsleder Riad Hijab, ber vestlige land sørge for våpenstøtte i form av luftvernraketter. Med slike våpen er det mulig å forsvare syriske sivile mot luftangrep, mener han. Foto: Pierre Albouy / Reuters

Den Saudi-støttede syriske opposisjonen mener våpenstøtte i form av luftvernraketter ville gjort det mulig å forsvare sivilbefolkningen mot russiske luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis vi hadde disse våpnene, ville det løst Syrias problem, sier Salim al-Muslat, en talsmann for opposisjonen.

Bakke-til-luft raketter ville gjort det mulig å forsvare seg mot ethvert fly, inkludert russiske, som angriper sivile, påpeker han.

Les også: Tyrkia: – Angrep i Nord-Syria ligner etnisk rensing

– Vi kan virkelig garantere at våpnene ikke vil forsvinne noen steder – at de vil forbli i hendene på moderate grupper og under våre venners kontroll, enten de er europeiske eller amerikanske, sier al-Muslat.

Riad Hijab, en tidligere syrisk statsminister som nå leder et opposisjonsråd, sier USA og andre vestlige land må tvinge Russland til å stanse sine luftangrep mot sivile.

– Det påhviler USA og det syriske folkets allierte i FNs sikkerhetsråd å si til Putin at dette må stanse, sier Hijab.

Russlands tunge luftstøtte til Syrias president Bashar al-Assad har endret dynamikken i borgerkrigen dramatisk. Assads hær har den siste tiden gjort store fremskritt i Nord-Syria omkring storbyen Aleppo.

Les også:

Verden lover milliarder til Syria

Forskere tror krigen i Syria vil vare lenge

Personvernpolicy