Syrias regime: – Alle har feilet unntatt oss

Sjefen for Syrias delegasjon til fredssamtalene i Genève, Bashar al-Jaafari, vil ikke ta på seg noen av skylda for at samtalene har stanset opp. Foto: Pierre Albouy / Reuters / NTB scanpix
Sjefen for Syrias delegasjon til fredssamtalene i Genève, Bashar al-Jaafari, vil ikke ta på seg noen av skylda for at samtalene har stanset opp. Foto: Pierre Albouy / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias FN-ambassadør mener at alle unntatt «den syriske arabiske republikken» har skyld i at samtalene i Genève er satt på vent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han anklager samtidig den saudi-støttede opposisjonsdelegasjonen for å ha trukket seg fra Syria-samtalene i Genève.

Bashar Ja'afari, som også er regimets delegasjonsleder i Genève, stoler ikke på at det er FN-utsendingen Staffan de Mistura som har besluttet å ta en pause i samtalene fram til 25. februar. I stedet mener han at de Mistura forsøker å dekke over at opposisjonen ville trekke seg.

Les også: Russland vil ikke stanse bombingen av opprørsmål i Syria

– Vi anser at måten som spesialutsendingen rettferdiggjorde tilbaketrekkingen til Riyadh-delegasjonen under instruksjon fra Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia ikke var objektiv. Den ga ikke sannheten slik den var, sa Ja'afari onsdag kveld.

Han sier også at regimet vil ta diskusjonen om hvorvidt de vil vende tilbake til samtalene 25. februar på et senere tidspunkt og via «diplomatiske kanaler».

Les også: Kerry: – Nå må partene i Syria gripe sjansen