Syriske flyktningbarn syr klær for H & M

Hennes & Mauritz erkjenner i en pressemelding at kleskjeden ikke har hatt kontroll på samarbeidspartneren sin, og nå har brutt samarbeidet med det tyrkiske foretaket etter det ble oppdaget at det har jobbet syriske flyktningbarn der.
Hennes & Mauritz erkjenner i en pressemelding at kleskjeden ikke har hatt kontroll på samarbeidspartneren sin, og nå har brutt samarbeidet med det tyrkiske foretaket etter det ble oppdaget at det har jobbet syriske flyktningbarn der. Foto: Toru Hanai / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tyrkisk underleverandør for svenske Hennes & Mauritz hadde syriske flyktningbarn og syriske flyktninger som jobbet ulovlig for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i en rapport fra den britiske menneskerettsorganisasjonen Business and Human Rights Resource Centre (BHRRC).

Ifølge BHRRC jobbet det syriske barn hos tre av Hennes & Mauritz sine underleverandører i Tyrkia. Det er ukjent hvor mange voksne flyktninger som jobber ulovlig ved fabrikkene.

Les også: Amnesty varsler om barnearbeid i kongolesiske gruver

Hennes & Mauritz erkjenner i en pressemelding at kleskjeden ikke har hatt kontroll på samarbeidspartneren sin og har nå brutt samarbeidet med det tyrkiske selskapet.

Ifølge BHRRC arbeider nærmere 400.000 syriske flyktninger ulovlig i Tyrkia. Menneskerettighetsaktivister har i lang tid forsøkt å skaffe syriske flyktninger arbeidstillatelse i landet, så de kan få bedre levevilkår.