22 drept i selvmordsangrep ved veisperring i Homs

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 22 personer er drept og over 100 såret i et selvmordsangrep ved en veisperring i Homs i Syria, ifølge statlig fjernsyn. Ekstremistgruppa IS sier den står bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Homs-provinsens guvernør Talal Barazi opplyser til nyhetsbyrået AFP at en selvmordsbomber sprengte seg selv i en bil ved en veisperring som hæren har i byen Homs. I kaoset som oppsto, samlet det seg mange mennesker på stedet.

Like etterpå sprengte enda en selvmordsbomber seg selv ved å utløse et bombebelte, ifølge Barazi. Han opplyser at 19 mennesker ble drept i angrepet. Statlig syrisk fjernsyn melder at minst 22 personer ble drept og over 100 såret.

Den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som mottar rapporter fra et nettverk av mennesker på bakken i Syria, opplyser på sin side at minst 21 mennesker ble drept. Blant dem var 13 regjeringssoldater, ifølge SOHR. SOHRs leder Rami Abdulrahman sier den andre selvmordsbomberen var iført militærklær.

Angrepet skjedde i bydelen Al-Zahraa, der det har vært en rekke tidligere angrep. Mesteparten av innbyggerne i bydelen er alawitter, en muslimsk minoritet. President Bashar al-Assad er også alawitt.

IS har tidligere påtatt seg ansvar for angrep i den samme bydelen, og i en uttalelse lagt ut på nett tok gruppa også på seg ansvaret for tirsdagens bombing.

Les også: Frankrikes statsminister: – Vi er på vei inn i en global terrorkrig