Over 20 drept i Aleppo:Selvmordsangrep mot syrisk islamistgruppe

Artikkelen fortsetter under annonsen

En selvmordsbomber i syriske Aleppo har drept minst 23 mennesker ved å kjøre en tankbil full av drivstoff inn i en kontrollpost drevet av islamistgruppa Ahrar al-Sham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), en eksilgruppe som får informasjon av en rekke kilder inne i Syria.

Ifølge SOHR er 19 av Ahrar al-Shams krigere og minst fire sivile personer drept. I tillegg ble et ukjent antall mennesker såret, og flere ble begravd under tre bygninger som raste sammen da tankbilen eksploderte mandag.

Eksplosjonen skjedde ved inngangen til en «politistasjon» som tilhører Ahrar al-Sham. Bygningen er også blitt brukt som fengsel, og flere personer som ble holdt fanget av gruppen antas også å ha blitt drept.

Kjemper mot Assad

Ahrar al-Sham er en sunniislamistisk, syrisk opprørsgruppe som kjemper mot regimet til president Bashar al-Assad.

Det er uklart hvem som står bak angrepet, men gruppa har flere ganger tidligere blitt angrepet, uten at noen har påtatt seg ansvaret.

I september 2014 ble nesten hele gruppas toppledelse utradert i et angrep mot gruppas hovedkvarter i Idlib-provinsen. Nesten 50 personer ble drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste tiden har flere av gruppas ledere blitt likvidert under mystiske omstendigheter.

– Terrorister

Russland vil ikke at gruppa deltar i fredsforhandlingene mellom Assad-regimet og den syriske opposisjonen, og utenriksminister Sergej Lavrov sa nylig at Russland regner Ahrar al-Sham som en terroristorganisasjon.

De fleste av gruppas grunnleggere er tidligere politiske fanger som ble løslatt i forbindelse med et amnesti under masseprotestene våren 2011.

Aleppo var før krigen Syrias største by og et sentrum for syrisk næringsliv. I dag er byen delt i ulike nabolag, hvorav noen kontrolleres av opprørsgrupper, mens andre er under regjeringshærens kontroll.