Tvangsreturer koster over en halv milliard

Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet minner om at de starter det nye året med opp mot 25.000 ubehandlede saker. – Vi har nok å gjøre selv om det ikke skulle komme en eneste asylsøker i 2016, sier han. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet minner om at de starter det nye året med opp mot 25.000 ubehandlede saker. – Vi har nok å gjøre selv om det ikke skulle komme en eneste asylsøker i 2016, sier han. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tvangsretur av asylsøkere koster politiet i gjennomsnitt 80.000 kroner per retur, til sammen over en halv milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet har, i et svar til Stortinget, opplyst at 80 prosent av budsjettet til Politiets utlendingsenhet (PU) brukes på retur av asylsøkere og bort- og utviste utlendinger.

«Et grovt anslag tilsier at Politidirektoratet, politidistriktene og Politiets sikkerhetstjeneste samlet vil benytte 585 – 685 millioner kroner på returarbeid i 2015», skriver de.

Les også: Flertall av flyktninger jobber for lite til å få opphold

Det gir en samlet kostnad per retur på mellom 75.000 og 85.000 kroner, basert på at politiet tvangsreturnerer 7.800 personer i år, skriver Adresseavisen.

En frivillig retur koster om lag halvparten. Justisdepartementet anslår en gjennomsnittlig kostnad på 40.000 kroner per frivillige retur.

Selv om regjeringen, i tillegget til statsbudsjettet om flyktningkrisen, varslet økte utgifter på 9,5 milliarder kroner, vil ikke det være nok til å håndtere titusener av nye asylsøkere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus