USA-ledet koalisjon beskyldes for angrep mot syriske soldater

Den USA-ledede koalisjonen mot IS avviser å ha gjennomført luftangrep mot regimestyrker i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge syriske myndigheter og eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble fire soldater drept da koalisjonens fly bombet en militærleir nær byen Ayyash i Deir al-Zor-provinsen øst i Syria søndag.

– Vi har sett de syriske meldingene, men vi gjennomførte ingen luftangrep i de delene av Deir al-Zor i går. Så vi ser ikke at de har noen beviser, sier oberst Steve Warren, en talsmann for koalisjonen, mandag.

Den ekstreme islamistgruppen IS kontrollerer store deler av området, deriblant provinshovedstaden.

Les også: Jagland advarer mot bakkestyrker i Syria

Ifølge syriske myndigheter ble militærleiren truffet av ni missiler.

– Syria fordømmer på det sterkeste denne aggresjonen fra den USA-ledede koalisjonen. Det er et åpenlyst brudd på punktene i FN-charteret, heter det i en uttalelse fra det syriske utenriksdepartementet.

Dersom meldingene om angrepet stemmer, vil det være første gang den internasjonale koalisjonen har gjennomført luftangrep mot syriske regimestyrker, ifølge SOHR-direktør Rami Abdulrahman.

Søndag ble 49 personer drept da koalisjonens fly angrep IS-posisjoner i Raqqa-provinsen, ifølge SOHR. Åtte barn og fem kvinner ble også drept i luftangrepene.

Les også: Britiske bombefly angrep oljefelt i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus