Flyktningene har funnet en ny rute til Sverige

Bølgene slår inn over havnen i Ystad i Sør-Sverige. Nå har man avdekket de første gummibåt-flyktningene til Sverige.
Bølgene slår inn over havnen i Ystad i Sør-Sverige. Nå har man avdekket de første gummibåt-flyktningene til Sverige. Foto: Johan Nilsson / Tt / NTB scanpix

Svensk politi har avdekket to ny ruter inn i Skandinavia - med gummibåt eller gjemt i biler. Det kommer frem i en hemmeligstemplet rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den svenske avisen Dagens Nyheter som har fått fatt i den henmmelige rapporten fra Polisens Nationella operative avdeling (Noa).

De nye rutene skal ha oppstått som et svar på at den svenske regjeringen innførte grensekontroller i et forsøk på å redusere antallet flyktninger.

Resultatet skal i følge politiet være at man i stedet tyr til menneskesmuglere. Og i et tilfelle har man oppdaget en gummibåt med fem personer som kom til Skilling, øst i Skåne som ligger helst sør i Sverige.

Avisen opplyser ikke om hvor flyktningene kommer fra, eller fra hvor de har lagt ut i den skrøpelige farkosten.

De vil ikke konkludere om dette betyr en ny rute eller om det er et enkelttilfelle.

Les også: – EU gir Tyrkia milliardbeløp i flyktningavtale

Det man derimot er sikker på er at flyktningenes forsøk på å benytte seg av menneskesmuglere ikke vil la seg påvirke negativt av økt grensekontroll.

Den operative sjefen i Sør-Sverige, Jarl Holmström, bekrefter likevel at man flere flyktninger forsøker å komme til Sverige i skjul.

I starten var man veldig åpne ved ankomst.

– Men siden ikke alle teker å søke asyl, så forsøker de nå å skjule seg, sier han til dn.se-

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus