Russisk pilot berget av spesialstyrker i Syria

Den ene av de to russiske flygerne fra flyet som Tyrkia skjøt ned i grenseområdet mot Syria, er i god behold på den russiske flybasen i landet, ifølge Russlands forsvarsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge pilotene skjøt seg ut av flyet da det ble skutt ned tirsdag formiddag. Den ene skal ha blitt drept av opprørere. Den andre flygeren ble ifølge forsvarsminister Sergej Sjoigu frigitt av russiske og syriske spesialstyrker.

– Operasjonen endte vellykket. Den andre piloten er brakt til vår base. Han er i live og i god behold, sier Sjoigu til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Les også: Putin: – Vi er blitt dolket i ryggen

Det russiske Su-24-flyet ble skutt ned av tyrkiske F-16-fly på patrulje etter at det angivelig skal ha krenket tyrkisk luftrom. Russland hevder på sin side å kunne bevise at flyet hele tiden befant seg på syrisk side.

Russlands ambassadør i Frankrike sa tidligere onsdag at den andre flygeren ble plukket opp av den syriske hæren.

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters onsdag at flyet trolig var i syrisk luftrom da det ble skutt ned av NATO-medlem Tyrkia, etter at det tidligere passerte over Tyrkia.

Russland har i snart to måneder ført en massiv luftkrig mot opprørere som kjemper mot president Syrias Bashar al-Assads regime.

Les også:

Obama og Erdogan enige om å dempe spenningene mot Russland

Stoltenberg maner til ro etter nedskytingen av russisk militærfly

Her blir det russiske flyet skutt ned

Personvernpolicy