— Russland ønsker allianse mot IS

Russlands ambassadør til Frankrike, Aleksandr Orlov sier i et radiointervju at Russland ønsker en koalisjon sammen med Frankrike og USA til å knuse IS. Se video!

Russland vil være beredt til å nedsette et fellesråd i kampen mot Den islamske stat, der Moskva vil kunne samarbeide med Frankrike, USA og til og med Tyrkia, sier landets ambassadør til Frankrike onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Vi er beredt til å planlegge angrep mot Daesh’ (IS) posisjoner sammen, og danne et felles råd med Frankrike, USA og alle andre land som ønsker å være del av koalisjonen, sier den russiske ambassadøren Aleksandr Orlov, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Han sa til radiokanalen Europe 1 at tross økende spenning etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly tirsdag, vil tyrkerne være velkommen «dersom de vil være med (i et slikt råd) er de velkommen», melder AFP.

Uttalelsene kom dagen etter samtaler i Det hvite hus mellom Frankrikes president Francois Hollande og Barack Obama tirsdag. Den amerikanske presidenten sa det ville være «svært hjelpsomt» om Russland vil samarbeide med USA og andre om å få slutt på krigen i Syria.

Les også: Russland: Flyger drept etter nedskyting av kampfly

Men Obama advarte om at amerikanske styrker bare kan arbeide med russiske styrker dersom Moskva konsentrerer sin bombing i Syria mot IS, ikke andre opprørsgruppe som kjemper mot Russlands allierte, Syrias president Bashar al-Assad.

I en kommentar om nedskytingen av det russiske flyet sa Obama også at dersom Russland fokuserer på å treffe IS-mål, «vil enkelte av disse konfliktene eller muligheten for feilgrep og eskalering bli mindre sannsynlige.»

USAs president Barack Obama og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har snakket sammen på telefon etter nedskytingen, og var «enige om at det er viktig å dempe spenningene og gjøre en innsats for å få på plass ordninger som hindrer at slike hendelser gjentar seg», heter det i en uttalelse fra presidentkontoret i Tyrkias hovedstad Ankara.

Les også: Obama og Erdogan enige om å dempe spenningene mot Russland

Tirsdag ble et russisk Su-24-fly skutt ned av tyrkiske F16-fly på patrulje etter at det angivelig skal ha krenket tyrkisk luftrom. Russiske myndigheter hevder på sin side at de kan bevise at flyet hele tiden befant seg på syrisk side.

Personvernpolicy