Iranere syr igjen leppene i grenseprotest

Én av minst fem iranere som har sydd igjen leppene. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)
Én av minst fem iranere som har sydd igjen leppene. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)

Minst fem migranter fra Iran har sydd igjen leppene i protest mot at de står fast på grensen mellom Hellas og Makedonia uten muligheter til å fortsette ferden videre nordover i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden fredag har de overnattet på jernbanesporet som knytter de to landene sammen. Mennene har nå sydd igjen leppene sine og truer med sultestreik.

Les også: To av tre sier nei til flere flyktninger

Flere hundre migranter og flyktninger står fast på grensen etter at Makedonia i forrige uke begynte å slippe inn mennesker kun fra land der det er pågående konflikter. Syrere, irakere og afghanere kan dermed passere grensen, mens de som makedonske myndigheter kaller økonomiske migranter, folk hovedsakelig fra Iran, Pakistan og Bangladesh, ikke får krysse grensen.

Mer enn 1.000 mennesker sto mandag på grensen, og bare noen få av dem valgte å gå inn på gresk territorium igjen, ifølge lokalt politi.

Les også: Flyktninger sover under åpen himmel i Sverige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus