Pågrepne i Belgia kan ha laget Paris-bombene

Belgisk politi under aksjonen mandag. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB scanpix)
Belgisk politi under aksjonen mandag. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB scanpix)

Belgisk politi fant bombeingredienser hjemme hos de to mennene som er pågrepet i Brussel i forbindelse med terrorangrepene i Paris, ifølge avisen La Libre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene, Hamza Attou og Mohamed Amri, skal ifølge avisen ha innrømmet å ha kjørt den etterlyste Salah Abdeslam fra Paris til Brussel. De skal ha hentet Abdeslam ved Barbès i Paris i 5-tiden natt til lørdag.

De to nekter for å ha hatt noen annen rolle i forbindelse med angrepene, og hevder at de ikke visste at Salah hadde deltatt i angrepene.

Les også: Nye franske luftangrep mot IS i Raqqa

– Kjøre taxi

– Vi har ikke gjort noe annet enn å kjøre taxi, skal de ha forklart i avhør.

Politiet skal imidlertid ha funnet ammoniumnitrat hjemme hos de to. Ammoniumnitrat brukes i kunstgjødsel, men kan også brukes til å lage bomber. De to mennene har forklart at de hadde kjemikaliet for å gjødsle i hagen.

Hjemme hos Attou ble det også funnet ammunisjon, blant annet av samme kaliber som brukes i kalasjnikover – samme type gevær som ble brukt under angrepene i Paris.

Les også: Brussel-bydel frykter terrorstempel

Stanset på grensen

Ifølge avisen var det Amri som kjørte bilen, en Volkswagen Golf, fra Paris til Brussel i morgentimene lørdag. Det er denne bilen som ble stanset av franske grensevakter, som sjekket papirene til de tre i bilen, men som ennå ikke hadde fått signalement på Abdeslam.

– Vi snakket ikke mye sammen under turen. Han var litt stresset, skal de to ha forklart i avhør.

De to mennenes forsvarere ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: 128 antiterroraksjoner i Frankrike i natt

SE VIDEO: Her aksjonerer politiet i Belgia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus