Nye franske luftangrep mot IS i Raqqa

Frankrikes president François Hollande har varslet hevn mot IS etter fredagens terrorangrep i Paris. Natt til tirsdag angrep franske krigsfly nye mål i ekstremistenes høyborg Raqqa. Foto: Philippe Wojazer (Reuters / NTB scanpix)
Frankrikes president François Hollande har varslet hevn mot IS etter fredagens terrorangrep i Paris. Natt til tirsdag angrep franske krigsfly nye mål i ekstremistenes høyborg Raqqa. Foto: Philippe Wojazer (Reuters / NTB scanpix)

Franske krigsfly har natt til tirsdag bombet mål i IS' høyborg Raqqa i Syria. Et kontrollsenter og en treningsbase er ødelagt, opplyser den franske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For andre gang på 24 timer har det franske militæret gjennomført et flyangrep mot Daesh i Raqqa i Syria, heter det i en uttalelse fra hæren, som bruker den arabiske forkortelsen på Den islamske staten (IS).

Til sammen ti franske fly av typene Rafale og Mirage 2000 utførte angrepet natt til tirsdag. De slapp 16 bomber, og ifølge Frankrikes forsvarsdepartement ble begge målene truffet og ødelagt.

– Angrepet var koordinert med amerikanske styrker og rettet mot steder som Frankrike tidligere har utpekt som mål, heter det i uttalelsen.

Raqqa er IS' viktigste by og islamistgruppens selverklærte hovedstad. Fredag kveld ble 129 mennesker drept i flere terrorangrep i Frankrikes hovedstad Paris, en aksjon IS har tatt ansvaret for.

Les også: Obama: – Kampen mot IS blir langvarig

– Selvforsvar

Allerede søndag kveld var franske fly på vingene i et storstilt angrep mot Raqqa. President François Hollande har lovet å trappe opp krigen mot islamistene og å slå hardt tilbake etter terrorangrepet.

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius beskrev søndag bombingen i Syria som en selvforsvarshandling.

– Det er det vi gjorde med luftangrepene mot Raqqa. Vi kan ikke la Daesh angripe oss uten å reagere, sa Fabius.

Angrepet søndag kveld fortsatte gjennom natt til mandag. Ti kampfly slapp 20 bomber over Raqqa. Ifølge opplysninger fra den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) rammet angrepene våpenlagre og en treningsleir, og eksplosjoner rystet hele byen. Det foreligger ingen opplysninger om drepte etter noen av de to siste angrepene.

Les også: Hollande: – Ingen krig mellom sivilisasjoner

Styrker kapasiteten

Også forut for terrorangrepet i Paris har Frankrike utført angrep mot IS-mål i Syria. Det er ventet at de franske styrkene vil forsterke innsatsen mot IS på grunnlag av informasjonsinnhenting i Syria og utplassering av hangarskipet Charles de Gaulle, som vil tredoble angrepskapasiteten.

Flyene som utførte angrepet natt til tirsdag, har baser i De forente arabiske emirater og Jordan.

SE VIDEO: Fabius: – Bombing i Syria er selvforsvar

SE VIDEO: Advarer om nye terrorangrep: – Vi er i krig

Personvernpolicy