Meny

Frankrike advarer om nye terrorangrep

– Vi må leve med terrortrusselen de kommende dagene og ukene, sa Frankrikes statsminister under en pressekonferanse. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye terrorangrep kan finne sted i dagene eller ukene som kommer, også utenfor Frankrike, advarer Frankrikes statsminister Manuel Valls.

Myndighetene er kjent med at det fortsatt planlegges nye angrep, ikke bare i Frankrike, men også andre steder i Europa, opplyser Valls mandag morgen.

Valls opplyser også at regjeringen i Frankrike var kjent med at terrorangrepene i Paris fredag var under planlegging, og at angrepene ble styrt fra Syria.

Les også: «Krigsscener» på sykehusene i Paris

168 aksjoner

Ifølge Valls har myndighetene gjennomført 168 ulike aksjoner natt til mandag.

– Vi benytter handlingsrommet som unntakstilstanden gir oss, og avhører folk som er del av radikale jihadistmiljøer, samt alle som fremmer hat mot landet vårt, sa Valls til radiokanalen RTL mandag morgen.

Fransk etterretning har siden i sommer hindret flere angrep, opplyser statsministeren.

Les også: Frykter større motsetninger i Frankrike

– Vi er i krig

Søndag kveld bombet franske kampfly IS-mål i Raqqa i Syria, og statsministeren varsler nye angrep mot ekstremistgruppen.

– Vi er i krig, og siden vi er i krig vil vi handle, gå til angrep og vinne, sier Valls.

129 mennesker ble drept i angrepene i Paris og ved fotballstadionet Stade de France fredag kveld. 103 av dem er identifisert, ifølge Valls.

Mandag klokken 12 blir det holdt ett minutts stillhet i Frankrike for å hedre ofrene.

Les også: Fabius: – Bombing i Syria var selvforsvar

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus