WHO: Nesten umulig å gi helsehjelp i Syria

WHO opplyser at det er krevende å få fram forsyninger til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker. Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av IS.
WHO opplyser at det er krevende å få fram forsyninger til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker. Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av IS. Foto: Bassam Khabieh / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å gi helsehjelp til syke og sårede i Syria er blitt nesten umulig, spesielt for de 1,7 millioner mennesker som bor i IS-kontrollerte områder, opplyser Verdens helseorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den største utfordringen er å få tilgang, sier WHOs representant Elizabeth Hoff i Syria fredag

Hoff forteller at det er krevende å nå fram til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker.

Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av ekstremistgruppen IS. WHO har ingen kontakt med IS, men organisasjonen samarbeider med leger i områder under IS-kontroll, som har videreformidlet beskjeder fra ekstremistene, ifølge Hoff.

– Vi har klart å frakte inn medisiner, men ikke i store mengder, sier hun.

Mange av sykehusene i Syria er blitt stengt etter at konflikten begynte i 2011. De som er oppe og går, sliter med begrenset elektrisitet og mangler personell fordi mange av Syrias helsearbeidere har flyktet fra landet, ifølge WHO.