WHO: Nesten umulig å gi helsehjelp i Syria

WHO opplyser at det er krevende å få fram forsyninger til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker. Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av IS.
WHO opplyser at det er krevende å få fram forsyninger til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker. Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av IS. Foto: Bassam Khabieh / Reuters

Å gi helsehjelp til syke og sårede i Syria er blitt nesten umulig, spesielt for de 1,7 millioner mennesker som bor i IS-kontrollerte områder, opplyser Verdens helseorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den største utfordringen er å få tilgang, sier WHOs representant Elizabeth Hoff i Syria fredag

Hoff forteller at det er krevende å nå fram til pasienter rundt om i landet, inkludert i områder kontrollert av regjeringsstyrker og opprørsstyrker.

Vanskeligst er det å nå fram til områder som kontrolleres av ekstremistgruppen IS. WHO har ingen kontakt med IS, men organisasjonen samarbeider med leger i områder under IS-kontroll, som har videreformidlet beskjeder fra ekstremistene, ifølge Hoff.

– Vi har klart å frakte inn medisiner, men ikke i store mengder, sier hun.

Mange av sykehusene i Syria er blitt stengt etter at konflikten begynte i 2011. De som er oppe og går, sliter med begrenset elektrisitet og mangler personell fordi mange av Syrias helsearbeidere har flyktet fra landet, ifølge WHO.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus