Åpen for alle - alltid

Knausgård: – Fremskrittspartiet er en velsignelse for norsk politikk

Bokaktuelle Karl Ove Knausgård følger debatten om flyktningkatastrofen, og mener det er viktig for norsk innvandingsdebatt at Frp fremmer sine synspunkter åpent, uten at de demoniseres.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Bokaktuelle Karl Ove Knausgård følger debatten om flyktningkatastrofen, og mener det er viktig for norsk innvandingsdebatt at Frp fremmer sine synspunkter åpent, uten at de demoniseres.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke enig i synspunktene deres, men det er bra at de blir fremført åpent og uten at de demoniseres, sier forfatter Karl Ove Knausgård.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske forfatteren som har hatt stor internasjonal suksess, er bosatt i Skåne i Sverige med kone og fire barn. Derfra følger han debatten om flyktningkatastrofen i Europa, forteller han i et intervju med Aftenposten.

Forfatteren, som er aktuell med to nye bøker i høst, sier til avisen at det er viktig at man tør å snakke om de problematiske sidene ved innvandring. Han har inntrykk av at svenskene har vært lite villige til å gjøre det, i frykt for å opptre uanstendig.

– Hvis man snakker om problemene, blir man liksom også automatisk kritisk til innvandring. Men slik behøver det ikke å være. Det det har ført til i Sverige, er at Sverigedemokraterna har vokst, og på meningsmålingene har vært oppe i over tyve prosent. Det er hver femte svenske, sier Knausgård til Aftenposten.

Han mener mye har endret seg i svensk politikk de siste månedene, slik at ting man tidligere ikke snakket om har begynt å bli debattert. Likevel har han inntrykk av at det mangler dialog og at det meste som omhandler temaet innvandring er svart/hvitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– På den måten, men bare på den måten, mener jeg at Fremskrittspartiet er en velsignelse for norsk politikk. Jeg er ikke enig i synspunktene deres, men det er bra at de blir fremført åpent og uten at de demoniseres, sier Knausgård til Aftenposten.

Les også:

Norsk frivillig på Lesbos: – Små barn tar sitt eget liv

– Jeg klarte ikke lenger å se på folk lide