Tre Balkan-land truer med å stenge grensene for flyktninger

Statsministrene Boyko Borisov fra Bulgaria (i midten) tar i mot sine kollegaer i Sofia. Sammen med Victor Ponta fra Romania og Serbias Aleksandar Vucic (t.h.), truer han med å stenge grensene for flyktninge til Europa.
Statsministrene Boyko Borisov fra Bulgaria (i midten) tar i mot sine kollegaer i Sofia. Sammen med Victor Ponta fra Romania og Serbias Aleksandar Vucic (t.h.), truer han med å stenge grensene for flyktninge til Europa. Foto: Vassil Donev / Epa
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Statsministrene fra Serbia, Bulgaria og Romania er enige om å stenge sine grenser hvis Tyskland og Østerrike velger å stenge sine grenser for flyktninger og migranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De tre landene står klare. Hvis Tyskland og Østerrike stenger sine grenser, vil vi ikke tillate at våre land blir buffersoner. Vi er klare til å stenge grensene, sier Bulgarias statsminister Boiko Borisov.

Han møtte lørdag sine serbiske og rumenske kollegaer til samtaler om flyktning- og migrantsituasjonen på Balkan i Bulgarias hovedstad Sofia.

Det er ventet at mange flyktninger og migranter vil forsøke å ta seg inn i Europa før vinteren setter inn. De tre landene utgjør en del av flyktningruten på veien fra Tyrkia gjennom Balkan til Nord-Europa.

Møtet lørdag fant sted dagen før EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker skal holde minitoppmøte om flyktningkrisen. Junckers møte holdes i Brussel med lederne fra de åtte EU-landene Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tyskland, Hellas, Ungarn, Romania og Slovenia, samt Makedonia og Serbia som begge står utenfor EU.

Ifølge tyske medier har Juncker meislet ut 16 forslag som skal diskuteres. (©NTB)