Syrisk militærkilde: Russiske soldater drept

Minst tre russiske soldater er drept i kamper på bakken i Latakia i Syria, ifølge en høytstående syrisk militærkilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russerne kjempet sammen med regjeringsstyrker og ble drept i et granatangrep, ifølge den Assad-vennlige militærkilden. Flere andre ble såret, ifølge kilden.

Hvis opplysningene er korrekte, vil dette være det første kjente tilfelle der russere har blitt drept i Syria etter at russerne innledet luftangrep for å støtte president Bashar al-Assad 30. september.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA opplyser den russiske ambassaden i Syria at de ikke kjenner til at tre russiske borgere er drept.

Les også: Stadig mer komplisert situasjon i Syria

Verken syriske regjeringstalspersoner eller det russiske forsvarsdepartementet har svart på henvendelser fra Reuters.

Men Rami Abdulrahman, som leder den London-baserte syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), opplyser til nyhetsbyrået at hans kilder i området har fått bekreftet at russere er blitt drept, men at de ikke har fått opplyst antall.

Den syriske militærkilden som oppgir at minst tre russere er drept, sier at minst 20 russere var utplassert i Nabi Younis-området i kystprovinsen Latakia da de ble rammet av granatangrep. Latakia er Assads hjemprovins, der hans regime fortsatt står sterkt i store deler av området. Russiske fly har de siste tre ukene gjennomført flere bombeangrep mot opprørere i denne provinsen.

Personvernpolicy