CNN: Russiske raketter styrtet i Iran

Foto publisert av det russiske forsvarsdepartementet som viser raketter blir skutt opp fra fartøy i Kaspihavet. Amerikanske myndigheter hevder at krysserraketter er styrtet i Iran. Dette avviser russerne. Det er ikke kommet opplysninger fra Iran om nedslag eller skadde.
Foto publisert av det russiske forsvarsdepartementet som viser raketter blir skutt opp fra fartøy i Kaspihavet. Amerikanske myndigheter hevder at krysserraketter er styrtet i Iran. Dette avviser russerne. Det er ikke kommet opplysninger fra Iran om nedslag eller skadde. Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire krysserraketter som ble sendt fra russiske skip mot mål i Syria, styrtet i Iran, ifølge amerikanske myndigheter. Russland avviser at dette stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var CNN som først meldte at ifølge en amerikansk myndighetskilde har Russland skutt raketter mot Syria over iransk og irakisk territorium. Rakettene, som er rettet mot opprørere i Syria, styrtet i Iran. Det er ikke kjent hvor i landet rakettene landet.

Imidlertid sier en talsperson i det amerikanske utenriksdepartementet at de ikke kan bekrefte at russiske raketter har styrtet i Iran.

– Traff målet

Det russiske forsvarsdepartementet sier at rakettene som ble sendt fra fartøy i Kaspihavet, nådde målene i Syria, melder nyhetsbyrået Interfax.

– I motsetning til CNN snakker vi ikke via anonyme kilder. Vi viser oppskytingen og målene som er truffet, sier Igor Konasjenkov, talsperson i det russiske forsvarsdepartementet.

Det er tidligere kjent at marinefartøy i Kaspihavet onsdag skjøt krysserraketter mot mål i Syria, mens regimevennlige styrker får luftstøtte av russerne i en større bakkeoffensiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Propaganda

Statlige iranske nyhetsmedier har foreløpig ikke omtalt hendelsen, men nyhetsbyrået Fars kaller det hele et eksempel på amerikansk propaganda mot Russland og «psykologisk krigføring», ifølge New York Times.

Iranske Twitter- og Facebook-brukere har ikke meldt om en eksplosjon i området mellom Kaspihavet og den irakiske grensen.