Russland vil foreslå FN-resolusjon for å bekjempe IS

Russlands president Vladimir Putin i samtale med den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry i samtaler i et FN-toppmøte mandag 28. september.
Russlands president Vladimir Putin i samtale med den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov og USAs utenriksminister John Kerry i samtaler i et FN-toppmøte mandag 28. september. Foto: EPA

Russland legger onsdag fram et utkast til en resolusjon i FNs sikkerhetsråd for å bekjempe ekstremistgrupper som Den islamske staten (IS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viseutenriksminister Mikhail Bogdanov opplyser til nyhetsbyrået RIA Novosti at utkastet til resolusjon har som mål å «bekjempe terrorisme».

– Vi skal legge fram vårt forslag og åpner for diskusjoner, sier Bogdanov.

President Vladimir Putin sa mandag i en tale i FNs hovedforsamling at han oppfordrer medlemslandene til å stå sammen i kampen mot IS og at han skal foreslå en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som vil omfatte Syrias president Bashar al-Assad og Iran.

Les også: Putin og Obama diskuterte militæraksjon mot IS

Det er uklart om Bogdanovs uttalelser tirsdag kveld dreier seg om utkast til den samme resolusjonen eller om det er snakk om et separat forslag, melder nyhetsbyrået AFP.

Personvernpolicy