Tyskland strever med å håndtere flyktningstrømmen

En flyktningfamilie fra Syria skysses videre til en bussholdeplass etter å ha kommet med tog til München.
En flyktningfamilie fra Syria skysses videre til en bussholdeplass etter å ha kommet med tog til München. Foto: Michaela Rehle / Reuters

Flyktninger og migranter strømmer fortsatt i tusentall inn i Tyskland, som sliter med å håndtere alle. Over 40.000 ventes å komme i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i München, inngangsporten til et «eldorado» for mange av flyktningene og migrantene, regner med at minst 10.000 ville komme til hovedbanestasjonen i byen på lørdag alene.

Selv om Tyskland prøver å ta imot menneskestrømmen med åpne armer, sier Münchens ordfører Dieter Reiters at han er svært bekymret over utviklingen.

– Vi vet ikke lenger hva vi skal gjøre med alle flyktningene, sier han.

Hittil i år har 450.000 flyktninger og migranter kommet til Tyskland, og tallet ventes å stige til 800.000 innen året er omme.

Les også: Ukjente personer plukker opp ensomme flyktningebarn i Sverige

Dugnadsånden lunkner

Fortsatt blir nye flyktninger og migranter som kommer til togstasjonen i sentrum av München, møtt med velkomsthilsener av frivillige. Men dugnadsånden blant frivillige har blitt betraktelig mer lunken ettersom dagene går og tusenvis av nye flyktninger og migranter kommer.

Der flyktningene i tidligere uker ble møtt med hilsener, smil, mat og leker, har det nå blitt rutine at politiet skysser dem til nærmeste mottakssenter for registrering så fort de har gått av toget.

Flyktningene og migrantene er likevel svært takknemlige for å ha kommet fram til Tyskland.

– Problemet er ikke tyskerne, det er bare altfor mange folk, sier 22 år gamle Adel fra Syria.

– De tar oss imot uansett, de gir oss mat og alt. Folk er så hyggelige i Østerrike og Tyskland, sier han.

– Kapasiteten sprengt

En talsmann for lokalmyndighetene i München sier at byen snart ikke har kapasitet til å ta imot flere.

– Vi tror at 5.000 mennesker her i kveld ikke har noe sted å dra men må sove på gaten, sier han.

Med hjelp fra det tyske forsvaret har myndighetene i München satt opp hundrevis av feltsenger på flere av byens markedsplasser.

Håpet er nå at det vil bli opprettet store mottakssentre lenger nord i Tyskland slik at flyktningene og migrantene kan skysses videre nordover og lette presset på Sør-Tyskland.

Personvernpolicy