Northug-trener har tatt tak for å unngå ny smell

Petter Northug lader opp til OL-sesongen i høyden i Italia. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Petter Northug lader opp til OL-sesongen i høyden i Italia. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Northug er i full gang med sitt lengste høydeopphold i løpet av karrieren. Trener Stig Rune Kveen skal sørge for at eleven ikke går på en ny nedtur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsstjernen skal være i de italienske alper 32 dager i strekk. 31-åringen forlot Norge sist onsdag med kurs mot Italia.

– Det er et lengre høydeopphold enn Petter har vært på tidligere, men han har vært på nesten like lange opphold før, så det blir et normalt høydeopphold med rolige økter i starten, før det er kontrollerte hardøkter fra dag fem, forklarer Northug-trener Stig Rune Kveen til NTB.

På dag fem (søndag) gjennomførte han og lagkamerat Chris Jespersen første hardøkt.

Avslutter i Val Senales

Northug, Jespersen og trener Vidar Undebakke skal tilbringe den første tiden av det over én måned lange høydeoppholdet i Livigno og Stelvio, før de skal bevege seg videre til Val Senales i de to siste ukene, i midten av oktober.

– Der møter han resten av Ski-Norge og utlendingene, hvor alle skal gå på samme bre, sier Kveen snart ett år etter den mye omtalte høydesmellen, som førte til at Northugs VM-sesong gikk fløyten.

– Problemet i fjor var at han var for hissig i perioden etter høydeoppholdet. Vi har lagt en god plan og skal være mer nøye med hvile i tiden etter at han kommer ned fra høyden, lover treneren.

Aktuelt: Sundby liker ikke OL-utryggheten

Hard kamp

I midten av november er det sesongåpning på Beitostølen, hvor Northug slutter seg til resten av det norske landslaget. Helgen etter åpnes verdenscupen i Ruka, og det blir hard kamp om plassene på det norske laget.

– Det er ikke noen ny problematikk. Er Petter frisk og rask er han i toppen på Beitostølen. Det har han gjort tidligere. Det samme gjelder for alle de andre norske utøverne. De må vise form og gå fort på ski for å være på skuddhold til verdenscupplassene.

– Går alt som normalt, uten at han pådrar seg skader eller sykdom, så er målet å gå seg inn på verdenscuplaget og etter hvert vise ordentlig OL-form, avslutter Kveen.

Aktuelt:

Northug setter høyderekord: – Håper å høste av dette

Johaug-dommen ikke oppe på NIF-styremøtet

Norsk montérytter: – Johaug burde ta straffen og holde kjeft

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden