Skiskytter-stjernene tror på Hjelmeset-løft

Johannes Thingnes Bø på rulleski i Holmenkollen-anlegget fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø på rulleski i Holmenkollen-anlegget fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø håper ansettelsen av Odd-Bjørn Hjelmeset som ny idrettssjef kan gi skiskytterne et tiltrengt økonomisk og oppmerksomhetsmessig oppsving.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelmeset ble i forrige uke ansatt som Morten Aa Djupviks erstatter i rollen som skiskytterforbundets idrettssjef. Den tidligere langrennsprofilen tiltrer stillingen 1. oktober, men skal i hovedsak jobbe med markedsmessige oppgaver i OL-sesongen.

Dermed skal han blant annet bidra til å lande fremtidige sponsoravtaler. Den jobben er ikke bare enkel. Statkraft trakk seg som én av skiskytterforbundets viktigste sponsorer foran OL-sesongen, og foreløpig er ingen erstatter på plass.

Flere andre store sponsoravtaler skal også reforhandles foran neste sesong. Utøverne, med talsmann Johannes Thingnes Bø i spissen, har forventninger til at den nye idrettssjefen har avgjørende bidrag både på sponsorfronten og rundt det sportslige.

– Det har jo vært litt sånn den siste tiden at vi ikke har fått den oppmerksomheten vi føler vi fortjener. Vi trenger noen som kan snu litt på papirbunken og lage litt blest igjen. Han er rett mann for den jobben, sier Thingnes Bø med et smil til NTB.

Utfordrende marked

Forrige sesongs klart beste norske skiskytter nøler ikke med å legge et visst press på skuldrene til sin nye sjef.

– Jeg synes det er veldig positivt at vi får inn et nytt og kjent fjes, som mediene og vi utøverne har kjennskap til. Én som kan yrket sitt veldig godt, er utholdende og jobber hardt hele døgnet. Jeg tror ikke vi kunne fått en bedre mann, sier Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø håper Hjelmeset kan bidra til at forbundsøkonomien – og derved de kommende sesongenes sportslige satsing – styrkes og trygges.

– Markedsbiten har jo vært utfordrende for forbundet, og det er vel generelt for alle som jobber med sponsing om dagen. Det er en striere jobb å få inn kronene. Odd-Bjørn har mye kunnskap om dette, sier han til NTB.

– Frykter dere utøverne konsekvensene av en eventuell mangel på sponsorer?

– Ikke på kort sikt. Vi vet at vi har et kjempebra sportslig opplegg denne sesongen. Samtidig ønsker vi fortsatt å være verdens beste nasjon i årene som kommer, og da må vi ha midler til å ha de beste trenerne og det beste støtteapparatet. Alt henger i hop, sier Tarjei Bø.

Jobber med sponsorene

I skiskytterforbundets ledelse jobbes det med å tette Statkraft-hullet på sponsorsiden.

– Vi er i dialog med ulike potensielle aktører, men ser at arbeidet krever tid. Vi må uansett bare ha is i magen og jobbe tålmodig med dette, sa generalsekretær Rakel Rauntun til NTB i forbindelse med Hjelmeset-ansettelsen i forrige uke.

Storebror Bø er ikke i tvil om at den nye idrettssjefen kan bistå i det viktige arbeidet som nå pågår i forbundet.

– Det tror jeg absolutt. Han er en engasjert mann som får med seg folk. Det er viktig, sier 29-åringen, som også ser fram til at Hjelmeset skal inn å bidra på sportslig side foran neste sesong.

– Odd-Bjørn er en kjemperessurs på alle måter. Han har vært toppidrettsutøver selv, og selv om han nå har jobbet noen år på sidelinjen, vet han hva som kreves for å nå toppen. I tillegg er han vestlending, og det er aldri feil, gliser Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen støtter landslagskollegaenes optimisme rundt Hjelmeset-ansettelsen, men legger ikke skjul på at den tidligere langrennsprofilen har store sko å fylle.

– Det viktigste er å levere resultater, spikre sammen et godt opplegg og å få tak i gode trenere. Der har jo Morten (Djupvik) vært helt eksepsjonell. Jeg håper Odd-Bjørn fortsetter i samme spor, sier trønderen.

Skiskyttersesongen innledes med nasjonal åpning midt i november.

Personvernpolicy