Ungdoms-OL: NIF spanderte alkohol for 200.000 kroner

Niels Røine, kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), presenterer NIFs regnskaper tirsdag etter at Idrettsforbundet åpnet for innsyn i kvitteringer og bilag fra før 2015.
Niels Røine, kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), presenterer NIFs regnskaper tirsdag etter at Idrettsforbundet åpnet for innsyn i kvitteringer og bilag fra før 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Idrettsforbund (NIF) endrer rutinene etter at det tirsdag kom fram at de spanderte alkohol for 200.000 kroner til gjester og støttespillere under ungdoms-OL i 2016. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressen ble tirsdag invitert til NIFs lokaler i Oslo for å ta regnskapene over forbundets utgifter i forbindelse med Sotsji-OL i 2014 og vinter-OL for ungdom i Norge i 2016 nærmere i øyesyn.

TV 2 fant kvitteringer som viser at NIF spanderte alkohol for 200.000 kroner under representasjonen under ungdoms-OL.

NIF forklarer den høye summen blant annet med at arrangementet ble større enn forventet, både når det gjelder publikum og gjester, og at budsjettet for representasjon derfor ble overskredet med 1,2 millioner kroner.

– Dette er også bakgrunnen for at du finner regninger på 200.000 kroner for alkohol, sier kommunikasjonssjef Niels Røine i NIF, som forteller at både næringslivsfolk, idrettsutøvere, sponsorer og representanter for det offentlige Norge fikk full bevertning under lekene på Lillehammer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røine sier han forstår at en så høy sum på alkohol under et ungdomsarrangement kan skape reaksjoner, og sier NIF har hatt en generell diskusjon rundt alkohol.

– I forhold til de verdiene vi skal stå for må nok dette justeres – og det er allerede i ferd med å bli gjort, sier kommunikasjonssjefen.

Selv om det ikke ble gjort feil med alkohol-kostnadene under ungdoms-OL, sier Røine at NIF har gjort endringer og vil stramme inn.

– Dette er et eksempel på at norsk idrett og idrettsforbundet må bli tydeligere på sin holdning til verdier generelt og bruk av alkohol spesielt i alle sammenhenger, og vi har endret rutinene for hvordan vi skal gjøre dette fremover, sier Røine til TV 2.