Johaug storfornøyd med stjerneadvokater

Therese Johaug etter høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Therese Johaug etter høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug roser det utenlandske advokatteamet som hjalp henne med forberedelsene til høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De har vært helt rå. Jeg er så glad for at jeg fikk dem, sier Johaug til VG.

Stjerneadvokaten Mike Morgen, som har base i London, ble i mars engasjert for å styrke Johaugs støtteapparat etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket 28-åringens utestengelse på 13 måneder.

I arbeidet tok Morgan med seg en assistent og profilerte Howard Jacobs fra USA. Han har tidligere bistått en rekke store idrettsnavn i dopingsaker.

– Han har kjent på kroppen hvordan det er å prosedere i CAS. Det er et annet miljø og et annet språk enn under saken på Ullevaal. Jeg ser absolutt ingen betenkeligheter ved å bruke Morgan. Dette blir litt som en idrettsutøver som bare har konkurrert i Norge og så skal ut i verden i Champions League og verdenscupen. Det er noe annet, sa advokat Gunnar Martin Kjenner til NTB da det ble kjent at Morgan skulle bistå Johaug.

Ifølge VG har Norges Skiforbund fått en antydning om at de tre utenlandske advokatene alene vil koste 75.000 pund. Det tilsvarer rundt 820.000 kroner. Avisen skriver at summen kan bli noe lavere siden CAS-høringen kun varte i én dag.

Aktuelt: Kaggestad om FIS: – Jeg lurer på hva de egentlig vil med det her

Johaugs advokat Christian B. Hjort ønsker ikke å kommentere summen.

Skiforbundet har sagt seg villig til å betale for Johaugs advokatutgifter. Dette er fordi tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen helt fra starten av tok på seg skylden for at langrennsstjernen fikk i seg det forbudte stoffet clostebol. Det var Bendiksen som kjøpte og anbefalte bruk av leppekremen som førte til Johaugs positive dopingprøve.

Det er ikke klart hva prislappen for Johaugs norske advokater ender på.

Trolig kommer Norges Idrettsforbund til å dekke deler av Johaugs advokatregning, skriver VG.

Aktuelt:

Johaug knuser sine egne testresultater

Lettet Johaug på vei hjem: – Det var tøft

Svensk kommentator: – Johaug må ta av seg offer-lusekoften

Personvernpolicy