Nashville-keeperen slapp inn 5 av 12 skudd da Pittsburgh koblet Stanley Cup-grepet

Nashville Predators-keeper Pekka Rinne slapp inn det meste. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finske Pekka Rinnes første NHL-finale ble et mareritt. Pittsburgh Penguins hadde knapt skudd på mål, men pucken havnet likevel stadig bak Nashville-målvakten.

Med 5-3-seier i en dramatisk første finalekamp i NHL-sluttspillet, koblet Pittsburgh grepet med 1–0 i kamper.

Alt så ut til å gå Pittsburghs vei da Jevgenij Malkin, Conor Sheary og Nick Bonino ordnet 3–0 etter 1. periode. Så våknet Nashville for fullt. Ryan Ellis reduserte, samtidig som Predators nektet Pittsburgh Penguins å løsne skudd mot mål. Totalt i kampen hadde Penguins 12 skudd på mål, ingen av dem i 2. periode.

For første gang siden man begynte å registrere skuddstatistikk i 1957 har et lag klart å hindre motstanderen helt fra å skyte på mål i en hel periode.

Colton Sissons reduserte til 2–3 før det ble fullt drama da Frederick Gaudreau utlignet til 3–3 knappe sju minutter før slutt. Nashville-fansen håpet på en ellevill vending fra 0-3, men i stedet satte Jake Guentzel inn 4–3 til Pittsburgh-laget etter 56.43. Scoringen var Guentzels tiende i årets sluttspill.

Motstandsdyktig

Drøyt to minutter senere punkterte Nick Bonino kampen da han i tomt bur satte inn sitt andre mål for kampen.

– Vi er motstandsdyktig. De ga oss hard behandling, men vi fant en måte å vinne kampen på. Det er nettopp det vi gjør om dagen. Vi seiret takket være for sterke innstilling, sa Guentzel til NBC.

Nashville følte seg utsatt for et ran etter at det sterke comebacket ikke resulterte i noe som helst annet enn smerte og skuffelse.

– Jeg mener vi utspilte dem, jeg mener virkelig det. Å ligge under 0-3 mot Stanley Cup-mesterne, men likevel komme til og ha en sjanse til å vinne kampen, er virkelig noe vi vil bygge videre på, sa Predators-forsvarer P.K. Subban.

Rinne deppet

Og der Nashville-keeper Rinne bare stoppet sju skudd, var vertenes målvakt Matt Murray meget god mellom stengene med 23 redninger.

– Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke klarte å hjelpe laget. Vi viste karaktervilje og jeg mener vi spilte en meget god kamp, men vi må begrense tabbene våre, beklaget Rinne etter den tunge kvelden.

Regjerende mester Pittsburgh Penguins kan bli første lag som forsvarer NHL-tittelen siden Detroit Red Wings i 1998.

NHL-finalen spilles i best av sju kamper. Kamp to spilles i Pittsburgh natt til torsdag.