Northug til høyden

Petter Northug satte fredag kursen for Italia. Der skal OL-sesongens første høydeopphold gjennomføres i tiden som kommer. 

Petter Northug jr. er klar for høydeopphold.
Petter Northug jr. er klar for høydeopphold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens langrennslandslaget har samling på Sognefjellet den kommende uken, reiser Northug til Mellom-Europa. Italienske Livigno på 1800 meter over havet og Stelvio-passet blir destinasjonene.

– Jeg drar til Nord-Italia som er mitt andre hjem, og blir der noen uker. Det blir en tøff og hard jobb som skal gjøres fram mot OL, men jeg ser fram imot det, sier trønderen til tv- sporten.no.

De siste årene har Northug trent rundt 100 døgn i høyden årlig. I fjor høst gikk det galt etter avsluttet opphold i Val Senales. For hard trening spolerte hele VM-sesongen for medaljegrossisten.

Det skal ikke skje igjen, lover trener Stig Rune Kveen.

– Petter responderer veldig bra på høyde og nå er det viktig å få Petter i gang inn mot OL-sesongen. Samtidig må han ta lærdom av smellen i fjor med tanke på intensitetsstyring under høydeoppholdet og å ta det helt rolig etter endt høydeopphold. Det har gått helt fint i ti år, så fjoråret skriver vi på tabbekvoten, sier han.

Northug får selskap av sin nye lagkamerat Chris Jespersen i Italia.