Northug får neppe videreføre særavtalen med Skiforbundet

Petter Northug kan komme til å slite med å få en ny særavtale med skiforbundet.
Petter Northug kan komme til å slite med å få en ny særavtale med skiforbundet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Petter Northugs spesielle avtale med skiforbundet går ut etter kommende sesong. Ifølge VG vil han ikke automatisk få videreført avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northugs private sponsor, Coop, er interessert i å forlenge sin avtale med skistjernen. Det bekrefter administrerende direktør Geir Inge Stokke overfor avisen.

Skulle Northug velge å forlenge med Coop, kan det samtidig bli umulig å få en tilsvarende avtale med skiforbundet som han har i dag. Skistyret besluttet nemlig våren 2016, i kjølvannet av rapporten fra «landslagsmodellutvalget», at markedsrettighetene skal styres mer sentralt fra forbundet i framtiden.

Blant annet skal enkelte utøveres klesavtaler gjennomgås og kanskje avvikles.

– Med de vedtakene vi har i dag kan ikke Petter videreføre avtalen med Coop hvis han tas ut på lag, sier leder for langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, til VG.

Petter Northug har ett år igjen av sin nåværende kontrakt med skiforbundet. Den åpner for at han kan fronte sin personlige sponsor fra april til slutten av november.

– For å være helt ærlig har vi ikke begynt å tenke på det som skal skje om ett år. Men skistyret gjorde et vedtak, etter landslagsmodellutvalget sin innstilling, der skal det i utgangspunktet ikke være mulig å videreføre en slik avtale som Petter har i dag, sier Skogstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden