Johaug bebreider ikke legen: – Det er like synd på ham som det er på meg

Therese Johaug klandrer ikke tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen for at hun avla en positiv dopingprøve. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Therese Johaug klandrer ikke tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen for at hun avla en positiv dopingprøve. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug har ikke snakket med tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen siden dopinghøringen, men understreker at hun ikke er bitter på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bendiksen tok på seg ansvaret for at Johaug fikk i seg det forbudte stoffet clostebol i fjor høst. Begge to har forklart at langrennsstjernen avga den positiv dopingprøven etter å ha brukt kremen Trofodermin for en solbrent leppe.

Johaug har bedyret sin uskyld. Bendiksen trakk seg som landslagslege med umiddelbar virkning da saken ble kjent.

Godt over tre måneder er gått siden dopinghøringen på Ullevaal stadion. Johaug ble idømt en utestengelse på 13 måneder. Siden har ikke skiløperen tatt kontakt med Bendiksen.

Les også: Johaug forberedt på at OL kan ryke

Bjørgen og Johaug trener sammen

– Nei, det har jeg ikke gjort, men jeg har ingen vonde ord å si om Fredrik. Det er like synd på ham som det er på meg, hvis man skal bruke ordet synd. Det er bare en tragisk sak hele greia. Det var ingen som hadde noen hensikt med det ene eller det andre her. Han har det tøft. Han har det vondt. Jeg føler med ham på det, sier Johaug til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug må i sommer forklare seg på nytt når Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal vurdere anken fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). Hvis straffen forlenges, er det stor fare for at hun ikke rekker OL i Sør-Korea neste år.

Forsvinner ikke

Selv når CAS kommer med den endelige dommen, tviler 28-åringen på at hun vil bli helt ferdig med saken.

– Når denne saken er ferdig, så kommer det til å komme opp igjen og opp igjen i framtiden. Det må jeg være forberedt på. Det kommer ikke til å bli borte. Det gjør det ikke, sier Johaug.

Hun setter stor pris på alle støtteerklæringene hun har fått siden dopingmarerittet startet i oktober i fjor.

– Jeg har fått enorm støtte. Jeg får det fortsatt. Jeg tror kanskje det er det som holder meg oppe. Og det har holdt meg oppe gjennom hele høsten og vinteren siden dette skjedde. Uansett hvor jeg går, om jeg er i Norge, Aspen, Seiser Alm eller Barcelona, så møter jeg nordmenn som kommer bort og gir meg et klapp på skulderen og heier på meg. Det er mye rause folk, sier Johaug.