Var nådeløs mot Johaug – nå angrer hun

– Jeg håper hun er uskyldig og kommer tilbake, sier Nathalie von Siebenthal om Therese Johaug.
– Jeg håper hun er uskyldig og kommer tilbake, sier Nathalie von Siebenthal om Therese Johaug. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitsiske Nathalie von Siebenthal var knallhard i sin kritikk av Johaug etter dopingavsløringen. I dag er tonen en annen. Nå tar hun Johaug i forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun har vært så god, så sunn, hyggelig og vakker. Det er noe alle unge langrennsløpere ser opp til. Så skjer dette. Det er trist å se at dette at har skjedd, sier von Siebenthal til Dagbladet.

I Basellandschaftliche Zeitung i fjor høst sådde hun tvil om Johaugs forklaring, og viste til at hun selv var blitt testet 20 ganger i perioden hvor Johaug ikke ble testet.

– En forferdelig situasjon

– Jeg skjønner at det må være en forferdelig situasjon for henne. Jeg synes det er bra at hun får så mye støtte i Norge, sier Siebenthal, som ønsker sin konkurrent velkommen tilbake i skisporet.

Nathalie Von Siebenthal fra Sveits Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nathalie Von Siebenthal fra Sveits Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, det vil jeg. Virkelig. Jeg håper Therese kommer tilbake neste år. Det unner jeg henne, sier 23-åringen til avisen.

Les også: Johaugs OL-deltakelse står i fare

– Det virker å ha vært en ulykke

– Håper hun er uskyldig

Den sveitiske skiløperen forklarer angrepet på Johaug med at hun nærmest var i sjokk etter nyheten. I dag forteller hun at hun ser opp til Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke bra for langrennssporten. Det er trist. Therese har vært et stort forbilde for meg. Hun har alltid vært en inspirasjonskilde. Jeg håper hun er uskyldig og kommer tilbake, sier Nathalie von Siebenthal til Dagbladet.

Les også: Team Johaug ønsker CAS-avgjørelse i juni

Skiforbundet: – Vi er glade på Fredrik sine vegne

Johaug reagerer sterkt: – Viser hvor lite gjennomtenkt regelverket er