Skiforbundet endrer ikke på Johaug-støtten

Leder i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Leder i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Norges Skiforbund vil fortsette å dekke Therese Johaugs advokatutgifter også etter at hun har ansatt stjerneadvokaten Mike Morgan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld kom nyheten om at engelskmannen skal hjelpe Johaug fram til saken skal behandles i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Arbeidsfordelingen mellom Morgan og hennes norske advokat Christian B. Hjort er ikke endelig avklart og skal diskuteres i den kommende tiden.

Norges Skiforbund endrer ikke holdning til støtten selv om det kommer inn nye advokater.

– Vi har ikke sagt noe om hvilke advokater hun bruker og har ikke satt noen begrensninger på det. Det vi har sagt er at vi støtter Therese til endelig dom foreligger, sier Torbjørn Skogstad, lederen i Norges Skiforbunds langrennskomité, til NTB.

Skogstad sier det er naturlig at det blir hyret inn en advokat som har CAS som spesialfelt. Han frykter ikke for skyhøye utgifter ut over det vanlige i slike saker.

– Men vi forutsetter også at Therese Johaug søker Norges Idrettsforbund (NIF) om støtte til advokatutgifter i tillegg. Normalt vil de kunne gi støtte i slike saker, men det blir det ikke tatt stilling til før etter at dommen foreligger, sier Skogstad.

Les også: Johaug hyrer inn Contador-advokat

– Det virker å ha vært en ulykke

– Galskap å anke Johaug-dommen

CAS ser for seg Johaug-avklaring inne fem måneder

Personvernpolicy