Politiet fikk henvendelser underveis i rekordlang ishockeykamp

Storhamar kunne juble for seier mot Sparta natt til mandag. Her fra et tidligere oppgjør. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Storhamar kunne juble for seier mot Sparta natt til mandag. Her fra et tidligere oppgjør. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rekordkampen i ishockey mellom Storhamar og Sparta varte så lenge at politiet ble oppringt av folk som etterlyste familiemedlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hamar: Grunnet hockeykampen mellom Storhamar og Sparta, som har vart noe lengre enn vanlig, er det folk som savner sine kjære.", skrev Politiet i Innlandet på Twitter søndag kveld.

"Flere henvendelser til politiet om dette. Til info så er ikke kampen ferdigspilt", la politiet til litt senere.

Storhamar og Sparta satte verdensrekord i søndagens langvarige kvartfinaleoppgjør i Hamar OL-Amfi. Kampen ble ikke avgjort før i 11. periode, rundt klokken halv tre natt til mandag. Da hadde lagene holdt det gående i 217 minutter og 14 sekunder, noe som ga verdensrekord med klar margin. I den amerikanske stjerneligaen NHL fikk TV-seerne beskjed om den norske rekorden underveis i kampene.

16 minutter og 30 sekunder ut i niende periode, nesten sju timer etter at kampen begynte, var den nye verdensrekorden et faktum, og rekordkampen mellom Detroit og Montreal Maroons fra 1936 ble slått på utrolig vis. En utmattet, men engasjert jubel brøt ut blant de gjenværende tilskuerne på tribunen i Hamar.

– Det går ikke an å beskrive hvordan dette oppleves. Det er rett og slett helt "sykt", sa Sparta-trener Lenny Eriksson til VG etter kampen.

– Det er brutalt. Nesten umenneskelig, sa Storhamars manager Thore Saxrud til TV 2.

Joakim Jensen ble matchvinner i rekordoppgjøret. Det endte til slutt 2-1 til Storhamar.