Idrettsforbundet setter krav om bedre antidopingrutiner

Idrettspresident Tom Tvedt ønsker skjerpede antidopingrutiner i norsk idrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Særforbundene må innfri konkrete krav om antidopingarbeid hvis de skal få økonomiske rammetilskudd fra Norges Idrettsforbund i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har stormet rundt norsk idretts antidopingrutiner det siste året. Særlig langrenn har vært i søkelyset med dopingsakene til Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby.

Idrettsstyret har nå vedtatt å sette krav til særforbundene om å følge opp og rapportere eget antidopingarbeid.

– Dette er et vedtak som bygger opp under det ansvaret hvert enkelt særforbund har for å sikre at det drives et forsvarlig antidopingarbeid innen sin idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Les også: Bjørgen: – Mange vil slutte om astmamedisin forbys

Idrettsforbundet opplyser at det er i samtaler med Antidoping Norge, og at de sammen med særforbundene skal "utarbeide et sett med felles kriterier og rapporteringsrutiner".

– Ved å sette konkrete krav til særforbundenes oppfølging og rapportering av eget antidopingarbeid for å få utbetalt økonomiske rammetilskudd, gjør norsk idrett noe unikt også i internasjonal sammenheng. Det overordnede målet med dette vedtaket er å hjelpe alle enkeltidrettene til å få på plass robuste og solide rutiner, slik at vi får så få dopingtilfeller som overhodet mulig i norsk idrett, sier Tvedt og legger til:

– Gode rutiner på antidopingområdet er også en forutsetning for å ivareta utøvernes rettssikkerhet og fair play.

Les også:

Sundby: – Du sitter der og føler at du har begått et drap

Kjenner mener Johaug-sponsing kan bety trøbbel for Skiforbundet

Jelena Välbe: – Idrett er for friske folk

Dansk doper håner norsk Johaug-støtte

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy