OL spikret for Bjørgen, utelukker ikke 2019-VM

Marit Bjørgen fortsetter satsingen mot OL. Hun utelukker heller ikke VM i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marit Bjørgen fortsetter satsingen mot OL. Hun utelukker heller ikke VM i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen skal ikke gi seg med det første. Langrennsdronningen satser for fullt mot OL i Pyeongchang. – Vi får se hva som skjer etter det, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderveteranen fyller snart 37 år, men suksessen i comebacket har gitt mersmak. Bjørgen sto over forrige sesong da hun ble mor for første gang.

Hun innrømmer at tankene om å legge skiene på hylla var der etter at Marius (14 måneder) kom til verden, særlig rundt den tiden hun også hadde skadetrøbbel.

– Jeg er enormt lettet over å ha lyktes så godt i VM. Det var en stund jeg lurte på om det var verdt å bruke tiden på dette enn å være mer med Marius. Da er det godt å lykkes når du tatt de valgene du har gjort, sa Bjørgen under et pressemøte i Holmenkollen fredag.

– Jeg ser mot OL, så får vi se hva jeg tenker etter det. Jeg har tre friplasser i Seefeld (VM i 2019). Det er en vurdering som må tas i familien, la hun til.

– Kommer du til å gå Tour de Ski igjen?

– Det var et lite lurespørsmål. Vanskelig å si.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ha med sønnen

Bjørgen ser for seg å ta med Marius på de lengste samlingene når hun trener med landslaget.

– Jeg har ikke spurt om lov, men jeg håper å kunne å få med Marius. Gode samlinger er viktig, og det er noe jeg kommer til å prioritere.

Søndag jakter Bjørgen sin sjette tremilsseier i Kollen. Skulle hun vinne nok en gang, vil Rognes-løperen ha dobbelt så mange Kollen-triumfer som trioen Therese Johaug, Larisa Lazutina (Russland) og Julia Tsjepalova (Russland) med nest flest seirer.

– Jeg har hatt en utladning etter VM, men jeg var i god form i forrige uke. Formen forsvinner ikke over natten. Det gjelder å ha en god dag og gode ski, mener Bjørgen.

Gir ikke opp sprint

Hun tok hjem fire VM-medaljer fra Lahti og har ellers vært i superform i 2017, men på sprint har det ikke vært like bra som tidligere år. I midtuken røk veteranen ut i kvartfinalen under verdenscupsprinten i Drammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan løfte meg og bli enda tøffere på å gå heat. Jeg vet at det er tøffe løyper i Pyeongchang, men jeg har ikke gitt opp.

På tampen av pressekonferansen ble Bjørgen spurt om hva hun tenker om Nicklas Bendtners overgang til Rosenborg.

– (Petter) Northug får vel konkurranse på damefronten nå, sa hun til stor latter i salen.

Marit Bjørgen:

* Født: 21. mars 1980 (36 år)

* Idrettsgren: Langrenn

* Klubb: Rognes

* Medaljer, VM: 18 gull, 5 sølv, 3 bronse

* OL: 6 gull, 3 sølv, 1 bronse

* NM: 19 gull, 8 sølv, 6 bronse

* Verdenscupen: 106 individuelle seirer, fire sammenlagtseirer (2004/05, 2005/06, 2011/12 og 2014/15).

* Aktuell: Går søndag for sin sjette seier på tremila i Holmenkollen.