Meny

Bjørgen: – Alltid spesielt å gå Kollen-tremila

Opptak av fredagens pressekonferanse med Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen trives bedre i Holmenkollen enn Marit Bjørgen. Søndag jakter trønderveteranen sin sjette seier på den tradisjonsrike tremila.

I moderne tid er Bjørgen allerede den mestvinnende langrennsløperen av Holmenkollrennet uansett kjønn. På kvinnesiden er hun en soleklar ener, mens man må tilbake til lenge før 2. verdenskrig for å finne mannlige løpere med flere triumfer enn henne.

Bjørgen vant tremila i Holmenkollen for første gang i 2005. Siden er det blitt seirer i 2010, 2012, 2014 og 2015. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor folkefesten i Oslo ligger hennes hjerte nært.

– Jeg gleder meg til tremila. Det er bestandig spesielt å gå den (i Holmenkollen). Jeg får prøve å hvile noen dager og forsøke å være på hugget på søndag, sa Bjørgen til NTB etter onsdagens verdenscupsprint i Drammen.

Les også: Bjørgen: – Alltid spesielt å gå Kollen-tremila

Sliten

Det har vært norske vinnere av kvinnenes 30 kilometer i Kollen hvert år siden 2010. Forrige utenlandske seier sto ukrainske Valentina Sjevtsjenko for i 2008. I denne perioden har Bjørgen vunnet fire ganger, Therese Johaug tre.

Skulle Bjørgen vinne nok en gang i Holmenkollen, vil hun ha dobbelt så mange triumfer som trioen Johaug, Larisa Lazutina (Russland) og Julia Tsjepalova (Russland) med nest flest seirer.

Bjørgen merket godt til slitasjen etter å ha reist hjem fra Lahti med fire VM-gull i bagasjen. Drammen-sprinten var over for hennes del allerede i kvartfinalen.

– Jeg var stiv fra start til mål, og det ble et sjokk for kroppen. Jeg har vært litt sliten og utladet etter VM. Kroppen var ikke helt med i dag, forklarte 36-åringen.

Les også: Marit Bjørgen vant tremila i Lahti

Canadisk minitour

– Hva har du gjort siden tremila i VM?

– Ikke så mye. Jeg har ruslet noen turer på ski, men jeg har kjent at kroppen er sliten.

– Hvordan er det å være hjemme igjen?

– Det har vært veldig godt, sa Bjørgen til NTB.

Rognes-løperen skal etter planen være med til neste ukes verdenscupavslutning i Canada. I så fall blir hun borte fra sønnen Marius (14 måneder) i litt over en uke.

– Det synes jeg blir lenge borte fra Marius, men jeg regner med at jeg reiser dit, sa Bjørgen under VM.

For kvinnene består minitouren i Québec av sprint, fellesstart (10 km klassisk) og jaktstart (10 km fri teknikk).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært