Hodebry for Stöckl

Det er ikke sikkert at alle VM-gutta som tok sølv får plass i lørdagens laghopping. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er ikke sikkert at alle VM-gutta som tok sølv får plass i lørdagens laghopping. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lagkonkurransen i Holmenkollen vil kunne ødelegge Raw Air for flere av de norske hopperne. Alexander Stöckl vet ikke hvordan han skal løse utfordringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taktikken kommer for fullt inn i hoppsporten igjen. Jakten på sammenlagtseieren vil trolig ryke for utøverne som ikke får plass i lørdagens laghopping.

Og landslagssjefen åpner for å ta med gode skiflygere allerede på laget i Holmenkollen på bekostning av bedre hoppere, siden det kjempes om langt flere poeng i Vikersundbakken når Raw Air avgjøres om en drøy uke.

– Det er en ganske stor utfordring. Man henter ganske mange poeng i skiflyging, hvor hopp teller nesten dobbelt så mye. Vi har mange til å fly på ski, men dersom én av dem ikke er god nok til å være med i lagkonkurransen her i Oslo – hva gjør man da? Det blir en utfordring for trenerteamet, sier Stöckl.

– Og det kan bli motsatt. Hva gjør vi om vi har en i toppen som ikke er spesielt god til å fly? Da må han med i lagkonkurransen i Vikersund, men samtidig må laget komme med i 2. omgang. Dette blir interessant, medgir Stöckl.

Mange vil huske den tidligere puljeinndelingen i hopp, hvor en som hoppet tidlig kunne dra nytte av værforholdene og motsatt.

Norge har mulighet til å kjøre nasjonal kvote i to av de fire Raw Air-bakkene.

– Vi har bare to muligheter til å stille med nasjonal kvote. Vi tar den første runden her i Oslo og den andre mest sannsynlig i Vikersund, sier Stöckl.

Det kan også bli vanskelig dersom utøvere fra nasjonal gruppe overrasker fredag. Da kan flere av landslagsgutta bli ofret allerede lørdag.

– Vi må se an hva VM-laget gjør og om noen i nasjonal gruppe melder seg på, sier en spent Stöckl.

Han tror spenningen i kampen om sammenlagttrofeet står helt til finalehelgen i Vikersund.

– Jeg tror ikke det blir avgjort før i Vikersund. Og jeg tror kanskje det blir en annen vinner enn den som leder etter Trondheim. Du kan fort tape 40–50 poeng om du skuffer i et hopp i skiflygingsbakken.

Men først må han avgjøre hvilke fire hoppere som deltar for Norge lørdag. Poengene fra laghoppingen inngår i sammenlagtkampen og kan fort bli avgjørende for hvem som sikrer seg millionpremien som er satt opp i bonuspotten.

Personvernpolicy