Northug: – Vi har hatt en felles kollaps

<p>Petter Northug og Stig Rune Kveen.</p>
Petter Northug og Stig Rune Kveen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug mener han kunne ha innkassert flere medaljer dersom VM hadde kommet noen uker senere. Nå blir det trolig omrokkeringer i støtteapparatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Vi har hatt en liten felles kollaps. Det er ikke bare min og Tomas sin feil, men også de rundt som skal passe på og legge til rette. Det som har vært i år har vært for dårlig. Da må man gjøre endringer, rett og slett, sier Northug til Adresseavisen.

Selv mener han at et VM-gull ville vært innen rekkevidde dersom han hadde timet formutviklingen mer optimalt. I stedet ble mye av sesongen spolert.

Les også: Northug ville ikke «feige ut» fra femmila

– Kunne vært med helt inn

– Jeg tror ikke det var noe mer å hente. Hadde jeg hatt én måned til og ett høydeopphold til, så kunne resultatene ha vært helt annerledes. Da hadde jeg kanskje hatt det siste giret på sprint og mest sannsynlig også på femmila. Da vet jeg at jeg hadde hatt muligheten til å være med helt inn. Det hadde jeg ikke i dag, sa Northug etter femmila.

Fasiten for Northug ble 5.-plass i sprinten og 8.-plass på femmila. Han gjorde sine to beste løp for sesongen med de to plasseringene som regjerende mester på begge distansene.

Les også: Northug: – Jeg var en kronidiot

– Ingen selvfølge å være Northug-trener

Northug-trener Stig Rune Kveen innrømmer svikt i treningsopplegget.

– Selvsagt har jeg et stort ansvar for det. Vi er et team og har et felles ansvar. Vi skal evaluere når sesongen er over. Det er helt normalt at vi kommer til å gjøre. Det er ingenting som er sikkert. Det er ikke noen selvfølge å være trener i Team Northug, sier Kveen til Adresseavisen.

Les også: Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

– Uker unna VM-gull

NRKs ekspert Torgeir Bjørn mener Northug var svært nær å vinne nye VM-gull.

– Jeg tror at Petter var bare noen få uker unna å bli verdensmester. Hadde han droppet sprinten i dette VM og heller reist på høydeopphold, kunne det kanskje gjort utslag på femmila i dag også, sier Bjørn til NTB.

– Jeg kan takke meg selv for at jeg ikke er i toppform. Jeg skulle gjerne hatt en måned til. Da hadde dette blitt stygt mot slutten, oppsummerer Northug.

Les også: Northug besøkte Snåsamannen

Personvernpolicy