Halfvarsson før stafetten: – Jeg tror fortsatt på meg selv

<p>ANKERETAPPE: Calle Halfvarsson skal gå ankeretappen for Sverige under stafetten i Lahti. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP photo / NTB scanpix</p>
ANKERETAPPE: Calle Halfvarsson skal gå ankeretappen for Sverige under stafetten i Lahti. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP photo / NTB scanpix

Svenskenes gullhåp får det ikke til å stemme i løypene i Lahti. Fredag går han ankeretappen på stafetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Calle Halfvarsson har selv vært tvilsom til om han var rett ankermann på VM-stafetten for Sverige.

Det var ikke den svenske landslagsledelsen.

Svenskenes lag består av Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner, mens Halfvarsson går etappen som trolig kommer til å avgjøre svenskenes skjebne i stafetten.

Les også: Northug slakter landslagsledelsen

Er ikke urolig

Til nå i mesterskapet har svensken kun levert tre svake resultater, og Halfvarsson lurer selv på hva som har gått feil.

– Urolig er jeg nok ikke, men det er tre løp som gled ut av hendene mine, sier han til Dagens Nyheter.

Formdupp til tross, hovedpersonen selv har tro på at han kan sikre Sverige et etterlengtet stafett-gull.

– Jeg vet det kommer til å bli tøft, men jeg tror fortsatt på meg selv. Den innstillingen må man ha når man står på startstreken, sier han.

Les også: Pappa Iversen forstår vrakingen av sønnen

TAPTE: Petter Northug spurtslo svenske Calle Halfvarson (t.v) under stafetten i ski-VM i Falun i 2015. Nå skal svensken bryne seg på FInn Hågen Krogh. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAPTE: Petter Northug spurtslo svenske Calle Halfvarson (t.v) under stafetten i ski-VM i Falun i 2015. Nå skal svensken bryne seg på FInn Hågen Krogh. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil ikke møte Krogh

Hvilken nordmann han frykter mest i en eventuell spurtduell har han imidlertid vanskeligheter for å velge.

– Johannes Klæbo ser sterk ut, men Finn Hågen Krogh har slått meg. Krogh har kanskje litt mer erfaring, men jeg tar nok Klæbo uansett, sier Halfvarsson og bekrefter med det at han frykter ankermannen på det norske laget, Finn Hågen Krogh.

Hågen Krogh skal fylle skoene til gullgarantisten Petter Northug på det norske laget. Finnmarkingen har tidligere i vinter vist at han har kvalitetene som skal til for å løse utfordringen som venter.

I verdenscupstafetten i La Clusaz henviste han den russiske bjørnen Sergej Ustjugov til andreplass, og i Ulricehamn ble Halfvarsson satt på plass på samme vis. Fredag står 26 år gamle Krogh ansikt til ansikt med de samme to i Lahti. Da ligger det VM-medaljer i potten.

Les også: Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

Kanonsterkt stafettlag

Lagkameratene er trygg på at 26-åringen har det som skal til for å takle presset som omgir ski-VMs kanskje mest prestisjetunge konkurranse.

– Vi har et kanonsterkt stafettlag og en ankermann som går inn i den rollen Petter har hatt i alle disse årene. Det er jeg helt trygg på, sier Martin Johnsrud Sundby til NTB.

Langrennskongen fra Mosvika har flere ganger de siste årene pekt på Finn Hågen Krogh som den naturlige arvtakeren som ankermann dersom han selv ikke skal gå.

Fredag får han endelig sjansen.

Personvernpolicy