Hetland lover at gullet skal komme

Tor Arne Hetland under onsdagens 15 kilometer i Lahti.
Tor Arne Hetland under onsdagens 15 kilometer i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagstrener Tor Arne Hetland er overbevist om at det etterlengtede norske individuelle herregullet snart vil komme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men i verste fall kan Norge komme til å dra fra et ski-VM uten herregull for første gang siden 1989.

Også da ble mesterskapet arrangert i Finland.

Norge har bommet på fire gullsjanser hittil i mesterskapet, og selv om Norge er favoritter på stafetten, er det slett ikke sikkert at det ender med seier.

Om Sergej Ustjugov stiller på søndagens femmil, vil Martin Johnsrud Sundby få knallhard motstand der også.

Forstår

Hetland, som selv ble verdensmester og olympisk mester i sprint, forstår at det blir snakk om det manglende gullet. Kun Petter Northug har vunnet distansegull i mesterskap for Norge de ti siste årene.

– Selvsagt blir det snakk om dette, men når du har to gode løpere som Iivo Niskanen og Sergej Ustjugov som byr opp til dans som de gjør, så er det morsomt for sporten. Vi må bare gå i oss selv og virkelig knalle til enda mer til neste anledning. Dessverre er det ikke blitt noen gull ennå, men vi har mange medaljer. Nå skal vi få dette løpet ut av kroppen til både løpere og støtteapparat, og så skal vi forberede oss til både dame- og herrestafett, tremil for damer og femmil for herrer. Vi jobber knallhardt videre, og før eller senere så får vi som fortjent, mener Hetland.

Nullet ut

– Dere har selv snakket om at det er viktig at ”noen” av løperne vinner slik at dere får nullet ut Petter Northug-marerittet som eneste norske med gull på distanse siden 2007. Hvorfor får dere det ikke til?

– Vi tenker på laget og vil ha gode lagprestasjoner. Og så får det gullet komme når det skal komme. I verste fall kommer det i Seefeld (VM i 2019). Når vi har så mange der oppe, så vil vi før eller senere få som fortjent, sa Hetland etter onsdagens 15-kilometer.

– Dette var en av de beste 15-kilometerne noensinne. Jeg er imponert over Niskanen som har forberedt seg til dette over lang tid, og at både han og støtteapparatet har sin aller beste dag i karrieren i dag. Vi har fortsatt flest på pallen, men dessverre ingen på toppen. Når man blir slått sånn som dette, så må man bare akseptere det, sa landslagstrener Hetland.

Personvernpolicy