Moan vil gå som om det er hans siste VM-renn

Magnus Moan var fornøyd med hoppingen sin, men er trolig sjanseløs på medaljer denne gangen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Magnus Moan var fornøyd med hoppingen sin, men er trolig sjanseløs på medaljer denne gangen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Moan var fornøyd, men han og lagkameratene får det vanskelig i kampen om gullet foran kombinertlangrennet i ski-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sine 120,5 meter var Espen Andersen best av nordmennene, men de fleste holder Moan som det sterkeste medaljekortet for Norge.

Andersen fikk 118,0 poeng og går ut 1.17 minutter bak lederen, østerrikeren Mario Seidl. Med 132 meter fikk Seidel 137,3 poeng. Magnus Moan var drøyest på lengden av de norske, og med 122 meter går han ut fire sekunder etter Andersen. Han var veldig godt fornøyd med hoppet sitt og starter i langrenn som om det er hans siste.

– Det var utrolig godt. Jeg er fornøyd med hvordan jeg jobber på. Jeg er steingodt fornøyd. Det er et bilde på at jeg er i bra modus, og samtidig viser jeg at jeg kan stole på meg selv, sa Magnus Moan til NTB.

Han jublet hemningsløst på sletta etter sitt gode svev i VM-bakken.

Briste eller bære

– Hva forventer du i langrennet?

– Jeg forventer ingenting. Det er lenge siden jeg har gjort gode løp. Jeg skal vri om og gå som om det er det siste VM-løpet mitt, og da får det briste eller bære, sa Moan.

Magnus Krog hoppet 120,5 meter og er 1.34 minutter bak. Jørgen Graabak skuffet stort, og med 112 går han ut 2.33 minutter bak lederen.

Tittelforsvarer Bernhard Gruber var en skygge av seg selv og landet på 121 meter. Han går ut sekundet foran Andersen. Verdenscupleder og VM-vinneren fra normalbakken, tyskeren Johannes Rydzek, går ut ett minutter bak lederen på en 6.-plass.

Tyskerne har dominert stort i hele vinter, men viste svakhetstegn i storbakken.

– Det er sånn at når du er så god som de har vært lenge, kommer det en dag der du ikke er helt med. Det ble en slik dag. Fortsatt er Rydzek den store favoritten til å gå seg opp til Seidl, men vi er på skuddhold. Rydzek har en vinnerskalle som blir vanskelig å gjøre noe med, men vi er ikke så langt bak, sa sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Laheurte disket

Seidl går ut 46 sekunder foran landsmannen Wilhelm Denifl. Franske franske Maxime Laheurte skulle gått ut 38 sekunder bak som annenmann i langrennet over 10 kilometer, men ble diskvalifisert på grunn av ureglementert hoppdress.

Japanske Akito Watabe og franske François Braud deler tredjeplassen og går ut 54 sekunder bak lederen.

Andersen har 23 sekunder fram til en bronseplass, mens Moan er et halvt minutt bak.

– Jeg tror Magnus Moan får betalt for et veldig solid treningsarbeid. Han får det føret han vil ha, og det betyr enorm mye. Får vi marginene på vår side, kan to ganger Magnus og Espen være med, sa Stuan.

Det er seks-sju plussgrader og svært mildt i Lahti onsdag.

– Jeg tror veldig på medalje, og tror vi kan være med i gullkampen, sa Stuan før han hastet videre for å sikre de norske løperne best mulig ski i langrennet senere onsdag.

Personvernpolicy