Meny

Pappa Iversen forstår vrakingen av sønnen

Sveriges landslagstrener Ole Morten Iversen forstår både vrakingen av sønnen Emil til 15-kilometeren i VM og sønnens skuffelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Morten Iversen forstår uttaket som endte med at sønnen Emil ble vraket på det norske laget til onsdagens 15 kilometer i VM.

Emil Iversen var i forkant av Lahti-VM tiltenkt en plass på laget til onsdagens renn, men da landslagstrener Tor Arne Hetland presenterte uttaket tirsdag var trønderen likevel ikke med.

Tirsdag kveld kom beskjeden om at 25-åringen reiser hjem.

Iversen innledet VM med semifinaleexit på den individuelle sprinten, før det ble fall og ødelagte norske medaljemuligheter på lagsprinten søndag. Landslagstrener Hetland begrunnet vrakingen med at trønderen "ikke var helt i draget på sprinten" og sa videre at det har med formutvikling å gjøre.

Pappa Ole Morten Iversen sier følgende til NTB om vrakingen av sønnen:

– Uttaket er helt greit, det. Jeg er helt sikker på at han (Emil) kunne gått en knakende god 15-kilometer, men det er mange andre som også fortjener en plass.

Må starte på nytt

Han forstår samtidig sønnens skuffelse over å gå glipp av rennet han inntil nylig så ut til å være sikker på å få gå.

– Ja, det skulle bare mangle når du er først her og i utgangspunktet var en medaljekandidat også på den distansen. Sportslig sett er jeg ikke sikker på at det er noen stor krise likevel, sier pappa Iversen.

Han tror sønnen nå trenger å få VM-skuffelsene litt på avstand.

– For hans del, og med tanke på det som skal skje resten av sesongen, tror jeg det nå handler om å roe seg ned, starte litt på nytt, komme seg hjem og få trent litt. Jeg snakket med ham i går (mandag), og han hadde da et reflektert forhold til det som skjedde på søndag og hadde begynt å se framover, sier pappa Iversen.

– Hva tenker du om måten VM utviklet seg på for Emil?

– Det har vært en katastrofe ut fra forventningene, men det er så marginalt. Hadde han ikke ramlet på lagsprinten, kunne det blitt gull der. Da hadde han kanskje fått gå 15-kilometeren og kanskje tatt medalje der også. Så kunne han fått gå stafetten og tatt gull der også.

Tror Emil reiser seg

Pappa Iversen mener marginene bikket mot sønnen i hans første internasjonale mesterskap.

– Refleksjonen min går på hvor marginalt det kan være mellom himmel og helvete. Tenk på å få vinne VM-gull for Norge mot finnene på deres hjemmebane. Nærmere det ultimate tror jeg ikke du kommer. Dessverre ble resultatet i andre enden av skalaen, sier han med henvisning til lagsprinten.

Sveriges landslagstrener mener søndagens fall snudde VM for sønnens del.

– På grunn av det som skjedde på lagsprinten, rakner alt. Men sånn er toppidretten. Skal han bli best i verden, må han takle det også. Han må reise seg og starte på nytt. Det tror jeg han klarer, smiler Ole Morten Iversen.

Nå er altså VM over for Iversen.

Populært