Suveren Bjørgen tok VM-gull i skiathlon

Marit Bjørgen tok gull.
Marit Bjørgen tok gull. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingen kunne gjøre noe med Marit Bjørgen på 15 kilometer skibytte i Lahti. 36-åringen gikk fra hjemmehåpet Krista Pärmäkoski på slutten og tok sitt 15. VM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er utrolig glad. Det ble vanvittig trykk i duellen med Pärmäkoski, men jeg følte meg sterk, sa Bjørgen til NRK etter målgang.

Charlotte Kalla tok bronse på distansen.

Det dannet seg fort en tetkvartett med Heidi Weng, Kalla,Pärmäkoski og Bjørgen og ved skibyttet gikk de fire inn sammen.

Kvartetten ble fort til en duo da de to sistnevnte fikk en luke og like før slutt rykket Bjørgen seg til VM-gull.

– Jeg prøvde å angripe fra start på skøytedelen og jeg visste at jeg kanskje hadde en bedre avslutning enn henne (Pärmäkoski), sa Bjørgen til FIS like etter målgang.

Tregt skibytte

36-åringen tapte noen sekunder da hun byttet ski, men gikk deretter rett i tet. Kalla, som ofte bruker litt tid på å tilpasse seg fristil etter å ha gått klassisk måtte slippe sammen med Weng. De ga Bjørgen ogPärmäkoski en solid luke.

Bjørgen fortsatte å kjøre i tet, men finnen hang godt med og hadde gode ski. Da de gikk ut på sisterunden hadde de nærmest halvminuttet ned til Heidi Weng og Charlotte Kalla. Sistnevnte økte takten innledningsvis på sisterunden og seilte ifra Weng som ikke klarte å svare.

Mot hjemmehåpet

I tet startet Bjørgen ogPärmäkoski å kikke på hverandre da det nærmet seg mål. Bjørgen tok fram superrykket i den siste bakken og fikk en luke på toppen av bakken. Den klarte aldriPärmäkoski å tette til tross for gode ski og Bjørgen suste alene inn på oppløpet til sitt 15. VM-gull.

– Dette var veldig bra for sporten.Pärmäkoski mot meg i Finland og atmosfæren var veldig god, sa Bjørgen på spørsmål om hvordan det var å gå mot hjemmehåpet på sisterunden.

Heidi Weng fikk det tøft på slutten og endte på femteplass.

Personvernpolicy