Moan-saken ute av verden, tung VM-åpning for Kokslien og co.

Mikko Kokslien hadde en tøff dag i sporet i VM fredag.
Mikko Kokslien hadde en tøff dag i sporet i VM fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Magnus Moan-utblåsningen er historie, og de norsk kombinertgutta småfloppet i VM-starten. – Vi har snakket ut, sier kombinertsjef Kristian Hammer til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Krog ble beste nordmann på tiendeplass etter 10-kilometeren i Lahti. Han gikk seg opp fra 28.-plass i hopprennet.

– Vi var for langt bak etter hoppdelen. Vi kom oss opp på slutten før sisterunden, men det ble for tynt da kjøret begynte, sa landslagssjef Kristian Hammer til NTB om innsatsen.

– Vi skal ikke se for mørkt på det. Jeg tror vi har kapasitet for medalje om det klaffer fullt ut.

Jørgen Graabak fulgte opp med 11.-plass, mens Mikko Kokslien endte ytterligere to plasser lenger ned på resultatlista. Espen Andersen ble nummer 25.

Oppkjøringen til rennet var preget av litt støy i den norske troppen. Veteranen Magnus Moan tømte ut sin frustrasjon overfor flere medier. Det spredte seg umiddelbart til nettavisene.

Støy

Han mente laguttaket – der han selv ble vraket – kom alt for tett opp mot konkurransen.

– Å vente så lenge med å ta en avgjørelse synes jeg er amatørmessig. Det er en katastrofal håndtering. Det vitner om en ledelse som er utrygg, sa Moan til NRK og Dagbladet.

– Vi er ferdig med den saken nå. Jeg forsvarer ikke måten Magnus gikk ut på, men jeg kan samtidig skjønne enkelte ting han er opptatt av. Vi har snakket ut om dette, sier Hammer til NTB.

– Jeg synes ikke det er noe spesielt at han gjorde som han gjorde. Jeg hadde sikkert blitt dri ... forbannet selv om jeg ikke ble tatt ut, sier Mikko Kokslien til NTB.

Han hadde selv en tung dag i sporet. – Jeg kjente det nesten med en gang. Nei, det var ikke min dag. Det er kjipt at VM starter slik, men hele laget hadde ikke spesielt gode forhold i bakken. Klaffer det for oss, skal ikke tyskerne kjenne seg for sikre, sier Kokslien.

Trippel

Det norske laget hoppet for svakt til å være med i toppen totalt i VM-åpningen. Innsatsen i bakken var på nivå med det som er prestert tidligere denne sesongen. Og medaljetoget var langt på vei gått før langrennet.

Unggutten Espen Andersen var også uheldig. Han fikk ingen oppdrift i det hele tatt og i stedet bakvind.

Det ble igjen Tyskland på toppen ved Johannes Rydzek. Eric Frenzel og veteranen Björn Kircheisen sørget for tysk trippel.

Tyskerne hadde vunnet hele 18 av 19 verdenscuprenn denne vinteren før fredagens konkurranse.

Kombinertfolket fortsetter VM med lagkonkurranse søndag, individuelt (storbakken) onsdag og lagsprint fredag. Uttaket til lagkonkurransen vil bli gjort ganske kjapt, opplyser Kristian Hammer.